Giovinazzi je největším kandidátem na zisk druhé sedačky u Sauberu

Giovinazzi je největším kandidátem na zisk druhé sedačky u Sauberu

Antonio Giovinazzi se momentálně dostal do čela listu náhradníků za Marcuse Ericssona v příštím roce. V tomto týdnu byl jako první jezdec potvrzený Kimi Räikkönen.

Ferrari nyní řeší, jak získat sedačku pro svého dalšího juniora, jelikož Charles Leclerc odchází do italské stáje. Ericsson, který je současným jezdcem Sauberu má však silné finanční možnosti, a blízké vazby v týmu Sauber. 

„Není to žádným tajemstvím, že chci zůstat u Sauberu, ale následující závody pro mě budou důležité,“ řekl švédský pilot.

Mnoho mediálních zdrojů tvrdí, že je právě Giovinazzi druhým nejlepším mladíkem Ferrari, a že to bude právě on, kdo dostane místo pro příští rok.

„Giovinazzi je opravdu dobrý jezdec, ale především velký talent,“ řekl závodní jezdec Toni Vilander, který spolupracuje s finským deníkem Ilta Sanomat.

„Uvidíme, jestli budou mít větší váhu Ericssonovy peníze, nebo si vezme Alfa Romeo jezdce dle svého uvážení. Bylo by skvělé, kdyby to byl právě Giovinazzi. V posledních letech vyhrál v mnoho sériích.“

Mezitím si bývalý finský jezdec Ferrari, Mika Salo, myslí, že by mohl Charles Leclerc dělat v příštím roce problémy jedničce Ferrari.

„Když se podíváte na Charlesovu kariéru, vždy měl věci pod kontrolou. Nečekám, že bude ve Ferrari zaostávat. Vůbec bych se nedivil, kdyby byl před Sebastianem.“

 

Sdílejte na:
Zavřít