Kubica zamíří do jiné série, pokud nezíská místo u Williamsu

Kubica zamíří do jiné série, pokud nezíská místo u Williamsu

Polský jezdec startoval naposledy v závodě Formule 1 ve Velké ceně Abu Dhabi 2010 s týmem Renault. Během zimy těžce havaroval ve voze rally, a přestože měl na rok 2011 smlouvu s týmem Lotus, musel být Kubica nahrazen.

Kubica je nyní náhradním jezdcem týmu Williams. Může se stát, že pokud by Lance Stroll odešel do týmu Racing Point Force India, dostane Kubica příležitost si za tým zazávodit.

Vítěz Velké ceny Kanady 2008 prozradil webu motorsport.com, že pokud nedostane šanci pro příští rok, pravděpodobně zamíří do jiné série.

„Strávil jsem hodně času a práce tím, abych byl na roštu pro Velkou Cenu Austrálie,“ řekl polský jezdec.

„Pokud ovšem místo pro příští rok nezískám, budu se pravděpodobně poohlížet po jiném šampionátu, nebo jiné pozici. Jak jsem už řekl, jsem připravený a soustředěný na svou možnou příležitost.“

Kubica opakovaně potvrdil, že nemá obavy o to, že by nebyl konkurenceschopný, případně měl nějaké omezení. Polský jezdec věří, že nehoda, která ho před sedmi lety potkala, už není žádným problémem.

„Pokud dlouho nic neděláte, ale baví vás to, nezapomenete to. Myslím si, že bych se rychle vrátil do závodního rytmu, a získal přirozený pocit z vozu.

„Měl bych dost času se ve voze během sezóny ukázat, takže by už nebyly žádné otazníky.“

Kubica by mohl v příštím roce také zamířit do vytrvalostních závodů, pravděpodobně do stejné kategorie, jako jezdi Fernando Alonso, tudíž do LMP1.

„Je to velmi odlišné závodění a kategorie. Nicméně by to mohla být dobrá výzva.

„Viděl jsem to v rally, byla to sice jiná kategorie, ale v jistých věcech podobná Formuli 1, Myslím si, že nové výzvy jsou dobré, jelikož vás extra motivují pro lepší práci.“

Sdílejte na:
Zavřít