Sainz se těší do Singapuru, kde získal nejlepší výsledek v kariéře

Sainz se těší do Singapuru, kde získal nejlepší výsledek v kariéře

Pro Carlose Sainze to bude tento víkend už sedmdesátý pátý start ve Formuli 1, což je přesně polovina toho, co má na svém kontě Nico Hülkenberg.

„Celé je to výjimečné, protože se sešli stejné milníky pro nás s Nicem ve stejný víkend. Sedmdesát pět velkých cen zní jako hodně, obzvlášť když jsem stále dost mladý. Bylo by to pro mě opravdu speciální, kdybychom oba dokončili na bodech, připadně jsem zopakoval výsledek z loňského roku,“ říká Sainz.

Právě okruh Marina Bay Street Circuit přinesl španělskému jezdci jeho nejlepší výsledek v kariéře, když dokončil čtvrtý.

„Řekl bych, že to byl můj nejlepší závod ve Formuli 1. Ten den do sebe zkrátka všechno zapadlo.

„Byl to úžasný den, a úžasný závod. Jeden z těch závodů, na který nikdy nezapomenu. Nicméně vždy, když sednu do vozu, chci ten výsledek překonat.“

Foto: Carlossainz.es

„Singapur je pravděpodobně nejtěžším závodem v kalendáři. Veškerá teplota a vlhkost na vás fyzicky zapůsobí, zároveň je trať sama o sobě obtížná. V kokpitu je neuvěřitelné horko i v noci, takže musíme být se vším přesní, musíme se soustředit na řazení, ale zároveň nesmíme skončit v bariéře.

„Bude to opravdu náročný závod! Tento okruh zabere opravdu hodně času, navíc je úzký a točitý. Nemáte tu mnoho prostoru na odpočinek, stejně jako v Baku. Ovšem tato trať je mnohem náročnější z fyzického hlediska.

„Singapur je náročný, protože musíme zůstat v evropském čase. Každý den vstáváme ve dvě hodiny odpoledne, a okruh opouštíme kolem třetí ráno. Je to zvláštní. Nicméně to dělá tuto Velkou cenu unikátní. Z denního světla toho moc nemáme, takže máme málo času na prozkoumání okolí.

„Chceme dokázat, že náš balíček je silný na městských tratích. Cítím se pozitivně a už se nemůžu dočkat závodu,“ prohlásil před závodem jezdec Renaultu.

Sdílejte na:
Zavřít