Na 100% to byla chyba Vettela, říká Rosberg

Na 100% to byla chyba Vettela, říká Rosberg

Nico Rosberg souhlasí se svým bývalým týmovým kolegou, a zároveň rivalem.

Po startu Velké ceny Itálie kolidoval Lewis Hamilton a Sebastian Vettel, přičemž Hamilton pokračoval, ale Vettel se propadl na osmnácté místo. I když byl incident vyšetřovaný sportovními komisaři, nakonec nikdo nebyl potrestán, a situace byla označena jako závodní incident.

Bývalý jezdec Formule 1 Martin Brundle, označil incident jako půl na půl, tudíž bylo správné rozhodnutí incident netrestat. Nicméně Nico Rosberg s tím nesouhlasí. Pro Sky Sports uvedl, že to byla 100% chyba Sebastiana Vettela.

Kluci, chtěl bych k tomu incidentu mezi Vettelem a Hamiltonem něco říct,“ řekl Rosberg během po závodního studia Sky Sports.

Myslím si, že to byla 100% Sebastianova chyba. Šel moc hluboko dovnitř zatáčky, vrazil do Lewise a otočil se. To od něj nebylo moc dobré.

Rosberg dále doplnil, že takové chyby Vettel letos udělal už několikrát, a mohlo by ho to stát jeho šance na titul. V posledních závodech Lewis Hamilton pravidelně dojíždí, získává body, a nedělá takřka žádné chyby. I proto nyní vede šampionát s třiceti bodovým náskokem.

Nevěřím, že dělá stále dokola a dokola ty samé chyby. To si nemůže dovolit. Tímhle způsobem Hamiltona nikdy nemůže porazit.

Sdílejte na:
Zavřít