Formule E: Rosenqvist nejspíše z Mahindry odejde a zamíří do IndyCar

Formule E: Rosenqvist nejspíše z Mahindry odejde a zamíří do IndyCar

Švédský závodník přijme po dvou sezonách strávených ve Formuli E novou výzvu v podobě zámořské série IndyCar.

Již před finálním závodem sezony v New Yorku se vynořily na povrch spekulace o odchodu talentovaného a velmi rychlého Švéda Felixe Rosenqvista z Mahindry a celkově i ze šampionátu. S těmito informacemi tehdy přišel anglický portál e-racing365.com. 

Tyto spekulace během pondělí ještě podpořil web RaceFans.net, který informuje, že Rosenqvist po dvou letech strávených s týmem Mahindra z Formule E odchází a že jeho další kroky směřují do severoamerické série IndyCar, kde bude reprezentovat barvy týmu Ganassi. Kdo jej nahradí v Mahindře ještě není jasné.

S indickou stájí tvořil velmi silný pár. Vždyť hned při svém debutu skončil v šampionátu jezdců na třetím místě. Letos i přes zisk dvou výher klesl na šestou pozici. Na pódiu jsme ho viděli celkem sedmkrát, z toho třikrát stanul na stupínku nejvyšším a získal šest pole positions.

 

@mahindraracing will probably lose its second driver @frosenqvist as well who could go to the Verizon IndyCar Series. Stats: 2 seasons (S3-S4) – Mahindra 24 starts 7 Podiums – 3 6 pole positions 3 fastest laps 169 laps led 3th (2016/17) points in total #felixrosenqvist #rst19 #fro19 #tempelhof #fiaformulae #fia #abbformulae #berlineprix #motorsportphotography #nikonphotography #nikond3300 #nikoncz #nikondeutschland #nikon_owners #igers #igerscz #igersdeutschland #igers_vibes

Ein Beitrag geteilt von Sport Images Goldmannová (@sport_images_goldmannova) am Jul 17, 2018 um 3:07 PDT

Pro blonďáka z Värnamo to však nebude v zámoří tak zcela premiéra, neboť už v roce 2016 závodil v Indy Lights s týmem Balardi Auto Racing a se 185 body skončil 12. V témže roce a i o rok později testoval pro svého potenciálního nového zaměstnavatele Chipa Ganassiho. Už tehdy jej Američan označil za „perfektního jezdce“. V týmu by měl údajně jezdit po boku čtyřnásobného šampiona IndyCar Scota Dixona, přičemž by převzal kokpit po Edovi Johnsovi.

Sdílejte na:
Zavřít