Kubica se pravděpodobně v F1 neukáže, kandidáty jsou Markelov a Ericsson

Kubica se pravděpodobně v F1 neukáže, kandidáty jsou Markelov a Ericsson

Robert Kubica se za volantem Williamsu téměr s jistotou neukáže. Může za to finanční krize Williamsu.

Přesun Lance Strolla do Force Indie bude mít vliv téměř na všech frontách Formule 1.

Web motorsport.com aktuálně informuje o tom, že rezervní jezdec Robert Kubica sice vypadal jako největší kandidát na sedačku po Strollovi, jenže nejnovější informace hovoří o tom, že Kubica nedokázal sehnat dostatečný balík peněz.

Po odchodu Strolla bude Williamsu chybět přibližně 30-40 milionů dolarů, proto Williams potřebuje zkušeného jezdce, ale zároveň i bohatého.

Aktuálně jako největší kandidát na místo pro příští sezónu vypadá Artem Markelov, který momentálně již několikátým rokem závodi ve Formuli 2 pro tým Russian Time.

“Na konci roku se dozvíte, kde budu příští rok, nicméně můžu říct, že 100% neodmítnu, pokud přijde nabídka z Formule 1.  Doufám, že mi Williams dá šanci a uvidíme, co se stane,“ řekl markelov pro web motorsport.com.

Dále také Markelov dodal, že příští rok už určitě ve Formuli 2 nebude, jelikož je tam až příliš mnoho let.

Motorsport.com dále z blízkých zdrojů uvádí, že by mohl sedačku zaujmout i Marcus Ericsson, který má za sebou jak zkušenosti, tak především bohaté sponzory. Ericsson má oproti Markelovovi větší zkušenosti, takže by i jeho výkonnost mohla být dobrým komrpomisem pro Williams. Rychlost Roberta Kubici stále zůstává otázkou, jelikož jeho pravá ruka je po nehodě v rally téměř nepoužitelná.

Sdílejte na:
Zavřít