Abiteboul označil nespolehlivost Hondy za „vtip“

Abiteboul označil nespolehlivost Hondy za „vtip“

Cyril Abiteboul nejspíše stále nemůže přenést přes srdce, že se Red Bull rozhodl přejít k Hondě a teď jim to dává řádně „sežrat“. Vyvrací však, že by bylo angažování Ricciarda jakousi formou odplaty.

Šéf továrního týmu Renault, který bude od příštího roku novým útočištěm Daniela Ricciarda, je přesvědčený, že změna motorového dodavatele Red Bullu nepomůže, možná spíše naopak. Na protějším břehu stojí právě poradce rakouské stáje Dr. Helmut Marko a její šéf Christian Horner, který vidí v motorech od Hondy potenciál a věří, že budou společně sbírat úspěchy.

Ovšem vždy usměvavý Australan byl zřejmě za jedno spíše s Abiteboulem a proto se rozhodl se svým „vychovatelem“ rozloučit a zkusit štěstí s Francouzi.

„Podle mě Daniel nevěří, že je Honda perfektní. I to vyjadřování vůči Renaultu není férové. Věřím, že Honda dělá pokroky, ale veškerá interakce Toro Rosso s Hondou, při níž museli Japonci nasadit jedenáct nebo dvanáct motorů, je volně řečeno vtipem. A to na mě v žádném případě neudělalo dojem.

Paradoxem ale je, že ani u Renaultu to co do spolehlivosti není zcela růžové. Poslední velké selhání potkalo Maxe Verstappena v Maďarsku. A po letní přestávce se očividně situace nezlepšila. Ricciardo totiž strávil většinu času prvního volného tréninku ve Spa v garáži, protože měl problémy s pohonnou jednotkou…

„Pokud tím mohou ovlivnit chlapíka jako Pierre Gasly, tak to pochopím. Ale u takového Daniela Ricciarda to nejde, a to respektuji.“

Abiteboul vyvrací, že angažování Ricciarda bylo Red Bullu „natruc“ kvůli tomu, že s ním rozvázal spolupráci a ani kritika mířena proti nim nebyla rozhodujícím faktorem v otázce, kdo pro ně bude příští rok jezdit. Dále zdůrazňuje, že ve formuli 1 závodní stáje neustále o něco bojují. Ať už to jsou sponzoři, technika nebo umístění v šampionátu.

„Jsme extrémně upřímní a otevření. Vždycky jsme vyložili fakta na stůl. Daniel Ricciardo znal naši nabídku, co se týká finančních podmínek, ale také ohledně technických možností. Nám je jasné, co všechno ještě musíme udělat. Také víme, že ještě nejsme na úrovni Red Bullu, a to se nezmění ani v roce 2019. Ricciardo to ví,“ uzavřel Abiteboul.

Sdílejte na:
Zavřít