Button: Když bude McLaren konkurenceschopný, Alonso se určitě vrátí

Button: Když bude McLaren konkurenceschopný, Alonso se určitě vrátí

Španělův někdejší týmový kolega je přesvědčen, že Alonso neblafuje, když říká, že odchod z Formule 1 nemusí být definitivní a dveře jsou stále otevřené. Brit je přesvědčen, že nabídku sedět v konkurenceschopném autě by rozhodně neodmítl.

Fernando Alonso neblafuje, když říká, že z Formule 1 možná neodchází definitivně, ale nechává si vrátka pootevřená. Pokud dostane nabídku závodit v konkurenceschopném voze, rozhodně se vrátí. Takový je názor jeho někdejšího týmového kolegy Jensona Buttona.

Při oznamování svého odchodu pro rok 2019 Španěl o McLarenu řekl. „Vím, že budou v budoucnu silnější a to by mohl být správný moment, abych se do šampionátu vrátil.“

Sám Button podobným způsobem opustil Formuli 1 na konci ročníku 2016. Vrátil se jednorázově pro Velkou cenu Monaka 2017, kde zaskakoval právě za Alonsa, který si odskočil na závod 500 mil Indianapolis. Ke skutečnému návratu už ale v jeho případě nedošlo.

„Vždycky záleží na tom konkrétním člověku, když se rozhodne opustit Formuli 1,“ řekl Button. „On udělal to samé, co jsem se rozhodl udělat já, odejít, ale nechat otevřené, zda se po roce nevrátí zpátky. Myslím, že je to správná volba.

A pokud bude McLaren rychlý a začne vyhrávat závody, vrátí se do Formule 1, rozhodně. Každý závodník na světě by rád seděl ve vítězném voze ve Formuli 1. Člověk odejde, myslím si, protože ho přestane bavit všechno to cestování a stres a když nemáte výsledky, nemáte žádný důvod zůstávat. Pokud je auto rychlé, jsem si jistý, že bude chtít v roce 2020 naskočit zpátky.“

August 18, 2018

Alonso se nechal slyšet, že hlavním důvodem jeho odchodu nebyly špatné výsledky McLarenu, ale příliš velká předvídatelnost současné Formule 1. Button ale takovému zdůvodnění příliš nevěří.

„Jeho asi nebyly úplně nejlepší, říká, že závodění je nudnější. Víte co, závodí ve WEC a jeho jedinou konkurencí je tady jeho týmový kolega, chápete?“ řekl Button.

„Nemyslím si, že je úplně dobré to říkat, ale chápu, jak na tom je. Když bojuje o vítězství, užívá si to mnohem víc. Když ale člověk získá několik titulů jako on a pak bojuje ve středu pole, tak ho to po nějaké chvíli začne nudit.“

August 18, 2018

Sdílejte na:
Zavřít