Spekulace: Stroll ve Force Indii už v Belgii, Ocon do Williamsu?

Spekulace: Stroll ve Force Indii už v Belgii, Ocon do Williamsu?

Nejnovější spekulace spojují kanadského závodníka s místem u Force Indie počínaje prvním závodem po letní přestávce, Velkou cenou Belgie. Měl by nahradit Estebana Ocona.

Minulý týden bylo potvrzeno, že kanadský miliardář Lawrence Stroll odkoupil Force Indii. Proto je logicky skloňováno s místem u indické stáje jméno jeho syna Lance. Sedačku pro příští rok má téměř jistou. Ovšem nejnovější spekulace, se kterými přišel maďarský motorsport.com, mluví o ještě dřívějším přestupu.

Jednalo by se totiž už o nadcházející závod na okruhu Spa-Francorchamps. Devatenáctiletý závodník Williamsu by se stal novým týmovým kolegou Sergia Péreze, přičemž by Ocon přišel o místo. Neboť volné místo vedle Sergeje Sirotkina by mohl zaplnit navrátilec a oblíbenec publika, Robert Kubica.Toto spekulaci podpořil dokonce i mistr světa z roku 1997 Jacques Villeneuve, podle kterého by mělo rozhodnutí padnout v nejbližších dnech. Také by to bylo rozumným krokem, protože by měl dost času na to zabydlet se v týmu.

Podobný názor se objevil i v belgickém deníku La Derniere Heures, který tvrdí, že se v jejich domácí ceně objeví Stroll v růžovém overalu a bude se tak moci zapojit do vývoje vozu pro příští sezonu. 

Force India je zachráněna.https://t.co/CccS6nFkXt

— SvětFormule.cz (@svetformule) 8. srpna 2018

Zbavit se Péreze by bylo pro Force Indii nevhodné, protože on patří také mezi ty, kteří stáj zachránili. Mimo to také potřebují mít po boku Strolla někoho zkušeného, což rodák z Guadalajary bezesporu je. Ten byl však spojován s Haasem, ale ani jedna ze stran zvěsti nepotvrdila.

A co bude s Oconem? Zatím se zdá, že ten na těchto změnách prodělá nejvíce. Protože pro setrvání ve formuli 1 se pro něj jeví jako jakési záchranné body jen dvě možnosti. Jednou z nich je kokpit po Strollovi u Williamsu, za předpokladu, že se stáj z Grove nerozhodne pro Poláka. Tou druhou je McLaren, kde by nahradil pravděpodobně Stoffela Vandoorna, který by byl rázem před domácí GP bez angažmá. 

 

Sdílejte na:
Zavřít