McLaren: Vandoorne musí Alonsa porážet častěji

McLaren: Vandoorne musí Alonsa porážet častěji

McLaren chce, aby Stoffel Vandoorne porážel svého týmového kolegu Fernanda Alonsa častěji, pokud mají zvažovat jeho setrvání v týmu i pro sezónu 2019.

Vandoorne si dojel pro svůj první bod už při svém debutu v F1 s McLarenem jako záskok za Alonsa v Grand Prix v Bahrajnu v roce 2016. Poté nahradil u McLarenu od sezóny 2017 v kokpitu Jensona Buttona, který ukončil kariéru v F1.

„Neřekl bych, že jsme Stoffelem zklamáni,“ řekl generální ředitel McLarenu Zak Brown. „Chtěli bychom ho ale vidět, jak poráží svého týmového kolegu častěji.“

„Vždycky je to stejné. Raději byste viděli, jak se vaši jezdci dostanou do středu pole a budou se každý víkend rvát o body. Pravidelně to zatím nedokázal, ale neřekl bych, že jsme zklamáni, protože víme, že jsme ho minulý rok dostali do velmi těžké situace a letos jsme mu nedali zrovna dobré auto,“ uvedl Brown.

31. července 2018

Vandoorne si vedl lépe během GP Maďarska, která se jela před letní přestávkou F1, ale problém s převodovkou ho odsoudil k odstoupení poté, co se dostal do bodové pozice.

McLaren navíc otevřeně přiznal, že by měl zájem o Carlose Sainze, který nyní nemá místo u Renaultu pro příští rok po překvapivém oznámení přestupu Daniela Ricciarda právě do francouzského týmu od roku 2019.

Sdílejte na:
Zavřít