Slovní přestřelka bývalých týmových kolegů: Jak Massa (ne)pomáhal Strollovi

Slovní přestřelka bývalých týmových kolegů: Jak Massa (ne)pomáhal Strollovi

Lance Stroll nedávno prohlásil o svém bývalém týmovém kolegovi z Williamsu, že od něj během společného působení u týmu nedostával vůbec žádné rady. Felipe Massa na vyjádření bývalého kolegy nyní zareagoval a má na celou věc úplně odlišný názor.

Po náhlém odchodu Valtteriho Bottase k Mercedesu, který měl tak trochu na svědomí především mistr světa sezóny 2016 Nico Rosberg, jenž se jen pár dní po zisku mistrovského titulu rozhodl i přes platnou smlouvu u Mercedesu ukončit kariéru, přemluvil Williams Felipeho Massu k prodloužení kariéry v F1 ještě o jednu sezónu. Brazilec měl být mentorem Lanci Strollovi a pomáhat mu v jeho začátcích. Stroll však podle svých slov příliš podpory od zkušeného Massy nedostal.

DOPORUČUJEME: Konsorcium vedené Strollovým otcem zachránilo Force Indii, ta hned spěchá na nové díly

„Nemyslím si, že jsem se od něj v loňském roce dočkal nějakých rad. Byl to pro mě týmový kolega jako každý jiný a měl plné ruce práce s tím, aby sám jel co nejrychleji. Já se také snažil jet co nejrychleji dokážu. Nic víc v tom nebylo. Nevím, proč si lidé myslí, že mi dělal kouče nebo mentora,“ řekl před časem Stroll pro Autosport.

Massa se nejprve rozhodl vyjádření Strolla nekomentovat, ale s odstupem času se pro Autosport také rozpovídal na toto téma.

„Se vší pokorou, udělal jsem pro něj hodně. Do formule 1 přišel s velkými potížemi být rychlý. V osmnácti letech pro něj bylo těžké správně pochopit monopost F1 a naučit se, jak pracují pneumatiky,“ řekl Massa.

„Trávil jsem s ním spoustu času a hodně jsme spolu mluvili. Snažil jsem se mu pomáhat i v takových věcech, se kterými piloti druhým jezdcům obvykle nepomáhají. Ani Michael Schumacher toho pro mě u Ferrari nedělal tolik, jako já pro Lance u Williamsu,“ uzavřel vicemistr z roku 2008.

Sdílejte na:
Zavřít