Ricciardův přestup zvětšil Hartleyho šance na setrvání

Ricciardův přestup zvětšil Hartleyho šance na setrvání

Brendon Hartley je dlouhodobě na konci startovního pole a hovořilo se, že by ho tým možná vyměnil už v průběhu sezóny. Nečekaný přestup Daniela Ricciarda však zvětšil jeho šance na setrvání.

Letní přestávka přinesla nečekanou šanci pro Brendona Hartleyho, přestupem Daniela Ricciarda do Renaultu se zvýšily jeho šance na to, že zůstane v F1.

Novozélanďan získal během 16 závodů 2 body, jeho týmový kolega 26. Pro porovnání, když se Daniil Kvyat vrátil do Toro Rosso, získal jako týmový kolega Sainze 8 bodů, Španěl 91. Způsob, jakým Gasly deklasuje Hartleyho je tedy ještě o něco značnější než v případě Sainz-Kvyat.

Karta se ale obrátila, protože Red Bull ve svých řadách momentálně nemá nikoho, kdo by Hartleyho dokázal nahradit. Rakouský tým nominuje do své stáje výhradně jezdce ze své akademie, Toro Rosso, jednoduše, jezdce, které si vychoval.

Ricciardo může být nahrazen Sainzem nebo Gaslym, Sean Gelael ale ve Formuli 2 nepředvádí oslňující výsledky a nějak extra nezazářil ani během loňských volných tréninků.

Sdílejte na:
Zavřít