Haas má v plánu test vnuka bývalého mistra světa F1

Haas má v plánu test vnuka bývalého mistra světa F1

Haas chce s Pietrem Fittipaldim mluvit o možném testu Formule 1 – jednání byla po těžkém zranění Fittipaldiho prozatím přerušena.

Pietro Fittipaldi by mohl dostat svou šanci ve formuli 1 už v blízké budoucnosti, protože tým Haas by chtěl spolupracovat právě s vnukem bývalého mistra světa Emersona Fittipaldiho. Podle serveru Motorsport-total.com tým už vedl úvodní rozhovory s brazilským závodníkem předtím, než si v šestihodinovce ve Spa-Francorchamps poranil nohy při vážné nehodě a musel kvůli následkům nehody přestat na čas závodit.

Rozhovory byly zatím přerušeny, ale jak potvrdil sám šéf týmu Günther Steiner, „Budeme opět pokračovat v jednání, abychom zjistili, co si o tom myslí.“ Konkrétně se jedná o možnost s americkým týmem, který dosud nepotvrdil své jezdce pro sezónu 2019.

Nejprve se Fittipaldi po úrazu musí cítit dobře v autě. Minulý víkend odjel v Ohiu první závod IndyCar od nehody a stěžoval si na bolesti nohy. Brazilec však předpokládá, že to bude závod od závodu lepší.

Nehoda Pietra Fittipaldiho během šestihodinovky ve Spa 2018

Steiner s ním ani nehovořil, jen četl pouze zprávy z médií, „Uvidím ho teď, když jsem zpátky v Severní Karolíně, a pak uvidíme, co bychom mohli udělat na konci roku.“

Samotný Fittipaldi by mohl být náhradním pilotem, ale rád by obsadil závodní kokpit a nejlépe ve Formuli 1 nebo v sérii IndyCar. „Pokud existuje možnost, rozhodně bych to udělal, ale Formule E je také zajímavá,“ uzavřel Fittipaldi.

Sdílejte na:
Zavřít