Ricciardo chce o své budoucnosti informovat nejpozději ve Spa

Ricciardo chce o své budoucnosti informovat nejpozději ve Spa

Australan stále nepotvrdil, kde bude závodit v sezóně 2019 a dále. Dosavadní kontrakt s týmem Red Bull vyprší na konci letošní sezóny a Ricciardo jako momentálně jeden z klíčových hráčů přestupového trhu čím dál častěji poutá velkou pozornost médií i veřejnosti.

Daniel Ricciardo upřesnil, že chce veřejnosti oznámit své plány za hranice letošní sezóny nejpozději do nadcházejícího víkendu v belgickém Spa-Francorchamps. Australan původně doufal, že situaci vyřeší do začátku letní přestávky, nyní však říká, že rozhodnutí bude dost možná známo až na jejím opačném konci.

Na otázku novinářů, zda něco zkomplikovalo podpis nového kontraktu, který se již zdál být snadný, odpověděl: „Ono to vypadalo snadně? Já jsem si to jenom vymýšlel, abyste se mě přestali ptát.“

Následně dodal: „Rozhodně to bude nejpozději ve Spa. Ať už to bude oznámeno během letní pauzy, nebo přímo ve Spa. Ještě se ladí různé detaily. Všechno vypadá dobře. Brzo se o něčem dozvíte, nebojte se.“

1. srpna 2018

Ricciardův týmový kolega Max Verstappen ke konci loňského roku podepsal lukrativní smlouvu, byl to ale Australan, který zkraje letošní sezóny táhl tým Red Bull svými výsledky. Zvažuje přitom přestup k jiné stáji, jedním z klíčových faktorů při rozhodování přitom může být skutečnost, že stáj z Milton Keynes od příštího roku nahradí pohonné jednotky Renaultu agregáty od Hondy.

Red Bull však zůstává posledním aktuálním týmem ze špičky, u kterého je sedačka pro Ricciarda reálná, Mercedes ani Ferrari pro něj totiž nemají místo. Zajímavou možností pro Ricciarda by mohl být například Renault, který v posledních měsících výrazně posílil svůj technický tým. Francouzská stáj však momentálně jeví zájem spíše o Estebana Ocona. Nejrealističtější šancí Ricciarda je tak setrvání u Red Bullu.

Nová smlouva bude nejspíše podepsána na dobu dvou let, Ricciardo by tak další prodloužení řešil ve stejném období jako řada jeho aktuálních konkurentů. V roce 2021 navíc do hry přijdou zcela nové technické regule, které mohou zamíchat rozložením sil ve startovním poli.

Sdílejte na:
Zavřít