VC Německa: První trénink pro Ricciarda, oba domácí jezdci v nejlepší desítce

VC Německa: První trénink pro Ricciarda, oba domácí jezdci v nejlepší desítce

Víkend na Hockenheimringu otevřel nejlepším časem Daniel Ricciardo na Red Bullu. Mezi Australana a jeho týmového kolegu Maxe Verstappena se vklínil Lewis Hamilton. Domácí závodník Vettel čtvrtý a Hülkenberg uzavřel nejlepší desítku.

Nad okruhem v Bádensku-Württembersku vládly slunečné podmínky. Nejlépe si v prvním tréninku vedl Daniel Ricciardo, který zaznamenal kolo v hodnotě 1:13.525. Avšak druhý Hamilton na Australana ztratil pouhé 4 tisíciny. Red Bull vypadá na tamní trati silně. Ricciardův týmový kolega Max Verstappen obsadil třetí příčku těsně před lídrem šampionátu a domácím pilotem Sebastianem Vettel. Němec čas 1:13:796 zajel na měkké sadě pneumatik. Zatímco jeho parťák Kimi Räikkönen se zařadil za krajana Bottase na šesté místo.

Haas a Leclerc pokračují v trendu, který nastavili v posledních několika závodech. Americký tým opět obsadil pozice za nejlepším triem. Tím rychlejším z dvojice Grosjean-Magnussen byl právě francouzský závodník. Solidní výkon opět předvedl devátý Charles Leclerc. Nejlepší desítku uzavřel druhý domácí závodník, Nico Hülkenberg.

Force India a Sauber dali dneska prostor svým testovacím jezdcům. Oconův vůz si vypůjčil Nicholas Latifi, který obsadil 16. příčku a Marcuse Ericcsona nahradil osmnáctý Antonio Giovinazzi.

Sdílejte na:
Zavřít