Změna formátu závodního víkendu by mohla být chyba, říká Sebastian Vettel

Změna formátu závodního víkendu by mohla být chyba, říká Sebastian Vettel

Sebastian Vettel vyslovil názor, že změna závodního víkendu by mohla být chyba.

Minulý měsíc bylo odhaleno, že hlavní představitelé Formule 1 diskutují nad změnou formátu závodního víkendu.

Formát závodního víkendu Formule 1 vypadá aktuálně tak, že jsou tři volné tréninky (v pátek 2 hodinu a půl trvající tréninky, v sobotu 1 hodinový trénink), kvalifikace rozdělená na tři části (sobota) a závod (neděle), který má závodní vzdálenost 305 – 310 km (výjimkou je Monako).

Němec se službách italské stáje Ferrari se domnívá, že představitelé Formule 1 by měli nechat aktuální formát závodního víkendu.

19. července 2018

„Formát je v pohodě, je špatné uvažovat na změnou závodního víkendu. Není to moje rozhodnutí, ale nebyl bych fanoušek změny. Je to tak nastavené po dlouho dobu a z nějakého důvodu je 300 km závod Grand Prix,“ řekl Sebastian Vettel.

Jestliže závod bude poloviční, tak možná pro některé lidi bude nudný závod jen na půl nudný. Ale to není způsob, jak se na to dívám. Závodní vzdálenost je výzva a je to něco… Odjedete svůj první závod a jste překvapeni, jak dlouhý může být.“

20. července 2018

„Je to fyzická i mentální výzva na aktuální vzdálenost, ale pokud se zavede sprint závod, myslím si, že to bude jiný sport. Nechtěl bych udělat nepořádek se závodním formátem, potřebujeme najít jiné způsoby, jak zatraktivnit závodění a vyrovnat závodní pole. Ale to neuděláme závodním formátem,“ dodal Sebastian Vettel.

Sdílejte na:
Zavřít