S přístupností závodníků zacházíme moc daleko, míní Webber. Jezdci musí být trochu nedosažitelní

S přístupností závodníků zacházíme moc daleko, míní Webber. Jezdci musí být trochu nedosažitelní

Formule 1 se s novým vedením snaží kromě jiného výrazně přiblížit svým fanouškům a nabídnout jim nové možnosti, jak se dostat ke svým hrdinům co nejblíže. Bývalý pilot Mark Webber však tvrdí, že určitá míra nedostupnosti musí být zachována, aby byli jezdci stále hrdiny.

Vítěz devíti velkých cen Mark Webber se nechal slyšet, že piloti Formule 1 by měli do jisté míry zůstat fanouškům nepřístupní. Vedení sportu podle Australanova mínění se snahou dostat diváky co nejblíže zachází až příliš daleko, což může vést ke skutečnosti, že se závodníci budou schovávat o to více.

„Musíte být opatrní, protože závodníci stále musí být hrdiny a něčím, co je stále trochu nedosažitelné,“ říká Webber. „Možná už jsme zašli trochu moc daleko, co se týče přístupnosti a sociálních sítí. Musíme být opatrní, abychom tuto profesi netrivializovali.

Roger Federer před Wimbledonem neposkytuje žádné rozhovory. Přístupnost si v každém případě musíme hlídat.“

July 16, 2018

Webber se objevil na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, kde Porsche, se kterým po svém odchodu s F1 získal titul světového šampiona ve WEC, slavilo své 70. výročí.

Na otázku, čemu se F1 od vyprodaného goodwoodského motoristického svátku může přiučit, odpověděl: „Myslím, že hlavně rychlému rozhodování, otevřenosti, opravdovosti, ale také demograficky rodinám, jsou tady děti, máme tady prarodiče, maminky a tatínky.

Každý si tu najde něco. Jsou tu ohňostroje, je tu motokros. Je potřeba, aby to bylo rozmanité. Vévoda z Richmondu (majitel dějiště festivalu v Goodwoodu) ve svém přemýšlení předběhl dobu. Je to nejlepší akce roku a já nevím, kdo je druhý, ale je hodně, hodně pozadu.“

Sdílejte na:
Zavřít