Bodovat ve Formuli 1 by mělo být exkluzivní, říká Fernando Alonso

Bodovat ve Formuli 1 by mělo být exkluzivní, říká Fernando Alonso

Dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso nesouhlasí s návrhem na změnu bodovacího systému. Podle španělského jezdce by mělo být získaní bodů exkluzivní a považováno za úspěch.

Spoluvlastník indického týmu Force India Vijay Mallya prozradil, že zazněly návrhu na změnu systému bodování. Psali jsme zde.

Pilot Mclarenu Fernando Alonso přiznal, že se příliš nezajímá o nový návrh, ale mysli si, že získat body by mělo být exkluzivní a mají být odměněni pouze piloti, kteří se probojují na bodovaná místa.

Na otázku, zda se domnívá, že nový návrh by znehodnotil příděl bodů odpověděl: „Nevím. Myslím si, že získat body ve Formuli 1 bylo vždy obtížné. Někteří špičkoví jezdci získali velkou porci bodů a když jste vybojovali třeba dva body, tak i to byla velká odměna,“ řekl Fernando Alonso.

11. července 2018 

„Pamatuji si, jak Jules Bianchi získal body za deváté místo v Monaku, byl to zázrak a velký moment pro sport. Pokud každý získá body, možná ztratíme tento jedinečný pocit ve Formuli 1.“

„Ať se rozhodne cokoliv, bude to OK, ale definitivně by měla být Formule 1 více exkluzivní,“ dodal španělský jezdec.

Jeho týmový kolega Stoffel Vandoorne, který získal bod při svém debutu ve Formuli 1 (GP Bahrajn 2016), souhlasí s názorem Fernanda Alonsa a dodává: „Prostě cítím, že získat body by měl být úspěch. Každý by neměl získat body.“

Sdílejte na:
Zavřít