Špatná zpráva pro Gaslyho: Penalizace jej vyšoupla z bodované desítky

Špatná zpráva pro Gaslyho: Penalizace jej vyšoupla z bodované desítky

Francouzský závodník Pierre Gasly přišel kvůli penalizaci za souboj se Sergiem Pérezem o desáté místo a zisk jednoho mistrovského bodu.

Závod ve Velké Británii přinesl atraktivní podívanou, jejíž součástí byl v závěru i souboj o poslední bodovanou pozici mezi Pierrem Gaslym a Sergiem Pérezem. Finální bitva se odehrála v předposledním kole v zatáčce Club. Jezdec Toro Rosso nenechal na výjezdu svému soupeři žádné místo a vytlačil jej z trati.

Když se na to podíváme z jiného úhlu pohledu, Gasly byl jasně na Pérezově úrovni a Mexičan nepřibrzdil. Traťoví komisaři ale dospěli k závěru, že vina je na straně Francouze a udělili mu penalizaci pěti sekund.

DOPORUČUJEME: Räikkönen vzal vinu za kolizi s Hamiltonem na sebe

Gasly nepřišel jen o desáté místo, kromě Péreze se propadl za Vandoorna i Strolla, nakonec je tedy třináctý. Verdikt se mladému jezdci samozřejmě nelíbí a říká, že podobně incidenty zůstanou jindy bez povšimnutí.

„Každý víkend dochází ke kontaktům a dál se to neřeší, je to součást závodění a to, co jej dělá vzrušujícím! Měli jsme těsný souboj, užil jsem si to. Jednoduše nás nechte závodit a zastavte tyto otravné penalizace!“ rozpovídal se Gasly, když se o trestu dozvěděl.

Sdílejte na:
Zavřít