Pravděpodobně zůstanu, říká Ricciardo

Pravděpodobně zůstanu, říká Ricciardo

Pilot stáje Red Bull Daniel Ricciardo připustil, že i v příští sezoně bude pravděpodobně hájit barvy rakouského týmu.

Nad budoucností Daniela Ricciarda visel od začátku letošní sezony otazník. Australan je letos ve svém posledním roce smlouvy s Red Bullem a dlouho se zdálo, že by se pilot rakouské stáje mohl stát jedních z klíčových hráčů letošního přestupového kolotoče. Nyní ale vše nasvědčuje tomu, že Daniela Ricciarda uvidíme u Red Bullu také v roce 2019, což připustil také sám pilot.

„Vypadá to, že pravděpodobně zůstanu. Na papíře ale stále není žádné pero. Stále se snažím uspořádat si pár posledních věcí. Ne všechny dveře jsou zavřené, je ale stále více pravděpodobné, že ostatní špičkové týmy si ponechají svoji jezdeckou sestavu. Neznám fakta, ale čtete mezi řádky a cítíte, že to tak pravděpodobně zůstane. Je zřejmé, že pokud to není Red Bull, jsou to dvě nejvíce atraktivní možnosti. Pokud to není možné, pak je těžké mě přesvědčit, že je jiná varianta lepší než Red Bull,“ řekl ke své současné situaci vítěz sedmi grand prix.

Jaká ale bude v příštím roce forma Red Bullu, není vůbec jasné. Otázkou je, jak se rakouská stáj vypořádá s přechodem k novému dodavateli pohonných jednotek, které bude Rakušanům počínaje příští sezonou dodávat Honda. Japonci nahradí v této pozici Renault. S Francouzi se Red Bull na konci letošní sezony rozejde po dlouhých 11 letech spolupráce, během níž toto partnerství dosáhlo jak čtyř jezeckých titulů, tak čtveřice vítězství v Poháru konstruktérů.

Ricciardo, kterému se v letošním roce podařilo triumfovat v Číně a také v ulicích Monte Carla, byl spojován jak s Mercedesem, tak s Ferrari, kde byl dlouho horkým kandidátem na místo Kimiho Räikkönena. Zatímco u „stříbrných šípů“ je ale očekáváno setrvání Valtteriho Bottase, v Maranellu buď zůstane týmovým kolegou Sebastiana Vettela Kimi Räikkönen nebo Italové sáhnou po svém juniorovi Charlesu Leclercovi, který ve své debutové sezoně exceluje za volantem Sauberu. Objevily se rovněž divoké spekulace, které hovořily o Ricciardově přestupu k Renaultu nebo k McLarenu, který Australanovi údajně předložil finančně velmi štědrou nabídku.

 

 

 

Sdílejte na:
Zavřít