Hamilton: Potřebujeme neprůstřelně napravit strategie, nemůžeme takhle vyhazovat body oknem

Hamilton: Potřebujeme neprůstřelně napravit strategie, nemůžeme takhle vyhazovat body oknem

Lewis Hamilton volá po změnách v přístupu svého týmu Mercedes ke strategiím. Stáj z Brackley v Rakousku zažila nejhorší víkend za dlouhou dobu, oba její vozy pro technické problémy nedojely do cíle. Brit však vypíchl, že i kdyby technika neselhala, tým by zahodil vítězství, protože narozdíl od soupeřů z Ferrari a Red Bullu nezareagoval na virtuální safety car.

Mercedes má za sebou katastrofální Velkou cenu Rakouska, ani jeden z jeho vozů kvůli technickým problémům nedojel do cíle. Lewis Hamilton však podotkl, že i přes skutečnost, že měl Mercedes na Red Bull Ringu nejrychlejší vůz, taktická chyba by ho o vítězství připravila, i kdyby závod dokončil.

Hamilton po startu převzal vedení od kolegy Valtteriho Bottase, který se na chvíli propadl za Kimiho Räikkönena a Maxe Verstappena, než se dostal zpět na druhé místo. Fina však poměrně brzy vyřadil ze hry hydraulický problém. Hamilton pokračoval v čele, Mercedes ale nezareagoval na aktivaci virtuálního safety caru, zatímco rivalové od Red Bullu a Ferrari zajeli do boxů pro čerstvé obutí.

Lídr šampionátu se po své zastávce propadl za své soupeře. Kvůli puchýřkování zadních pneumatik pak musel stavět ještě jednou. Ze závodu nakonec také odstoupil, když došlo ke ztrátě tlaku v palivovém systému. Mercedes tak zaznamenal první dvojitý výpadek od roku 2016.

1. července 2018

„Nebudu lhát, budeme muset zapracovat ve všech oblastech,“ řekl Hamilton. „Auto bylo skvělé, byli jsme nejrychlejší. Mít pak ale dvě rozdílné závady je velice neobvyklé.

Nemůžeme si dovolit takhle vyhazovat body oknem. Potřebujeme najít neprůstřelné řešení, abychom se posunuli v otázce strategie, protože kdyby naše auto bylo schopné pokračovat, bylo by to pro nás snadné vítězství, byli jsme pohodlně vpředu.“

Hamilton si na Red Bull Ring z předchozího víkendu ve Francii přivezl čtrnáctibodový náskok na Sebastiana Vettela. Jeho odstoupení a Němcovo třetí místo však znamená, že pilot Ferrari je o bod zpátky v čele šampionátu. Italský tým se dostal zpátky před Mercedes v Poháru konstruktérů.

1. července 2018

Zklamaný byl po závodě pochopitelně i Bottas, který po první letošní pole position doufal v obrat dosavadní smůly a první triumf.

„Smůla, kterou v letošním roce mám, mi v tuto chvíli připadá jako nějaký špatný vtip,“ řekl. „Můj start nebyl ideální, moc jsem protočil kola, přilnavost byla horší, než jsem čekal, takže jsem ztratil pár míst. V nájezdu do třetí zatáčky se mi podařilo zachránit pár míst a byl jsem znovu druhý.

Auto bylo silné, jeli jsme dobře, ale najednou došlo ke ztrátě hydraulického tlaku. Nebylo nic, co jsem mohl dělat, abychom tomu odstoupení předešel. Musíme to prošetřit a najít příčinu problémů, které nás dnes postihly, já ale věřím, že se z toho oklepeme. Asi to dneska nemělo dopadnout, ale jednou to přijde.“

1. července 2018

Sdílejte na:
Zavřít