Formule E: Susie Wolffová novou šéfkou týmu Venturi

Formule E: Susie Wolffová novou šéfkou týmu Venturi

Manželka šéfa Mercedesu Tota Wolffa, Susie bude rovněž v čele jedné ze stájí. Avšak ne ve Formuli 1, nýbrž její elektrické „sestřičce“.

Susie Wolffová v roce 2015 pověsila helmu na hřebík. Jejím posledním vystoupením jakožto závodnice byl Závod Šampionů.Když jsem se v roce 2015 rozhodla skončit coby profesionální pilotka, věděla jsem, že chci pokračovat s výzvou konkurenceschopného závodění, ale ne za volantem,“ prozradila Wolffová pro oficiální stránky šampionátu. Nemůžete jen tak vypnout závodnické instinkty, když přestanete závodit a tato touha a odhodlání dosáhnout toho ve mě stále hoří.“

35letá Britka byla během posledních tří let mimo závodní dráhu velmi aktivní. Založila organizaci Dare to be Different, která pomáhá malým závodním v cestě za jejich sny. K této aktivitě nyní přidá ještě další velmi zodpovědnou funkci. Venturi totiž dnes oznámilo, že pomyslné kormidlo nad celým týmem přebírá právě tato ambiciózní blondýnka, manželka Tota Wolffa. Kromě toho, že se stane šéfkou, bude zároveň také akcionářkou.

26. června 2018

Vzala jsem si čas na to pořádně si to promyslet a právě teď jsem našla s možností stát se akcionářkou a šéfkou týmu Formule E, Venturi, ten správný krok,“ vysvětluje své rozhodnutí Wolffová.

Kariéra Susie Wolffové začala jako u většiny ostatních závodníků a závodnic tradičně u motokár, pokračovala přes Formuli Renault, a šampionát britské Formule, až se v roce 2006 dostala na soupisku německého šampionátu cestovních vozů, DTM. Tento krok ji podle jejích vlastních nezměnil pouze její kariérní postup, nýbrž také směřování celého jejího života. Kromě toho se také objevila ve Formuli 1 v týmu Williams, kde působila v letech 2012-2014 na postu vývojové jezdkyně, aby v roce 2015 povýšila na testovací jezdkyni a nastoupila do několika volných tréninků.

Formule E v hledáčku osobností z Formule 1

O šampionát elektrických formulí se zajímá stále více osob z F1. Začalo to Felipem Massou, jenž bude od příští sezony závodit pro Venturi. Na závodě v Berlíně se kromě Davida Coultharda, který potvrdil svůj zájem o to, nějakým způsobem se ve Formuli E angažovat, objevil také Mark Webber a manželé Wollfovi.

Podle Wolffové je Formule E vhodným prostředím pro vstup do vedení týmu, neboť vidí v této sérii, která momentálně zažívá boom, obrovský potenciál. Nemohu se dočkat, až začnu tuto další kapitolu mé závodní kariéry,“ uvedla.

Je mi potěšením přivítat Susie na palubě jakožto šéfku týmu a akcionářku. Její energie a odborné znalosti nám pomůžou růst posilováním týmu a zaváděním nového přístupu k vedení,“ řekl zakladatel Venturi, Gildo Pastor, který je přesvědčen, že se tým díky její přítomnosti dotáhne na špici a označil její angažování coby akcionářky za „klíčový moment v historii stáje.“

Wollfová se zúčastní na pozici šéfky již finálového dvojzávodu v ulicích New Yorku 15. a 16. července.

26. června 2018

Sdílejte na:
Zavřít