Esport se stává novým základem motorsportu, říká Zak Brown

Esport se stává novým základem motorsportu, říká Zak Brown

Po oznámení nového motoristického esportu, který nese název „Le Mans esports series“, řekl šéf skupiny McLaren Zak Brown, že nebude dlouho trvat týmům, než objeví talentovaného pilota skrze esport.

Podrobnosti k nové esportové sérii budou zveřejněny během vytrvalostního závodu WEC na okruhu Silverstone. Esport nabírá na popularitě v různých typech hrách. Od stříleček, strategií až po zmíněné závodní simulátory. Formule 1 má vlastní šampionát v esportu, který se jmenuje Formula 1 esports series a aktuálně probíhá druhá sezóna. Jezdí se ve hře F1 2017.

24. listopadu 2017

Šéf skupiny McLaren Zak Brown věří, že vysoké poplatky a náklady na závodění v motokárách bude znamenat, že esport se stane novým základem motorsportu. 

„Myslím si, že esport s námi zůstane a stane se velmi velikým. Je to dobré pro sport především proto, že se stává novým základem pro motorsport,“ uvedl Zak Brown. 

„Historicky jsou to motokáry, které jsou velmi drahé a může si to dovolit jen pár lidí. Esport je masivní sport po celém světě a volant se dostane do rukou dětí, kluků a holek a tím získáváme více lidí do esportů, které jsou velmi konkurenceschopné.“ 

„Nebude to dlouho trvat a týmy objeví talenty skrze esport,“ dodal šéf skupiny McLaren. 

[BREAKING] #WEC #LeMans24 #WEC pic.twitter.com/00mYpEHBTc

— WEC (@FIAWEC) 15. června 2018

Prezident Motorsport Network EMEA James Allen dodal: „Le Mans 24 hodin je nejvíce ikonický závod na světě a jeho spolupráce s Motorsport Network na spuštění nové esportové platformy Le Mans esports series je fantastická zpráva pro všechny hráče po celém světě. Bude to opravdu přístupné a finále se uskuteční  v Le Mans v roce 2019.“

Sdílejte na:
Zavřít