F1 se proti jiným sportům „zasekla v době kamenné“, říká Hamilton

F1 se proti jiným sportům „zasekla v době kamenné“, říká Hamilton

Čtyřnásobný mistr světa je přesvědčen, že jiné sporty jako NFL či fotbal odvádějí mnohem lepší práci v přístupu k fanouškům či využívání sociálních médií, věří však, že současní majitelé z Liberty Media v nadcházejících letech udělají velký krok vpřed.

Lewis Hamilton v nedávné minulosti kritizoval výběr profilu okruhu pro chystanou velkou cenu v Miami, když řekl, že nerozumí tomu, proč vedení Formule 1 takové záležitosti nekonzultuje se samotnými závodníky.

Zatímco je však Brit přesvědčen, že přístup vedení se v tomto směru nezmění, v otázce propagace sportu naopak věří, že Formuli 1 čeká lepší budoucnost. Její současný stav však v porovnání například s NFL či fotbalem označil jako „zaseknutí v době kamenné“.

Na otázku, zda budou podle něj názory jezdců v budoucnosti zohledňovány, odpověděl: „Ne. Až dosud tomu tak nikdy nebylo, takže nečekám, že se tak stane v budoucnosti.

Věřím ale Chasovi (Careymu, výkonnému řediteli F1) a jeho týmu v tom, že chtějí přinést změnu. Skutečně, Formule 1 je v porovnání s NFL či fotbalem a dalšími velkými sporty zaseknutá v době kamenné. Snažíme se je dohnat, ale je to dlouhý proces.

Je to pro Chase velký úkol, naskočil sem teprve před pár lety, do té doby sociální síte nesměly dovnitř. Bernie (Ecclestone, předchozí výkonný ředitel F1) tvrdil, že nejsou důležité.

Nyní je něco tak velkého jako sociální sítě velmi významné, je to skutečně silná platforma a ta je teď k dispozici, pokud ji lidé chtějí využívat.“

June 5, 2018

Mimo plánovaný závod v Miami se mluví také o pořádání vůbec první velké ceny Formule 1 ve Vietnamu. V současné době více než čtvrtina podniků v kalendáři – Bahrajn, Číně, Singapur, Abú Dhabí, Rusko či Ázerbájdžán – přišly postupně od roku 2004.

Hamilton souhlasí, že je důležité přidávat do Formule 1 nové destinace, varuje však, že rozrůstání kalendáře musí být smysluplné.

„Je to skutečně pomalý proces, vysílat Formuli 1 po celém světě,“ řekl Hamilton. „Je šílené pomyslet, že Formule 1 je na tolika místech stále naprosto neznámá, přestože je globální a běží v televizi.

Je potřeba udělat víc, ale já myslím, že dělají správné kroky. Mít více závodů v USA je správné. Těším se na to, ale samotné závodění pořád musí být extrémně vzrušující.“

Sdílejte na:
Zavřít