Brawn se omluvil Winnie Harlow kritizované za špatné odmávání závodu, šlo o nedorozumění

Brawn se omluvil Winnie Harlow kritizované za špatné odmávání závodu, šlo o nedorozumění

Modelka se po Velké ceně Kanady stala terčem kritiky a posměchu, neboť odmávala cíl závodu v Montréalu o kolo dříve, než měla. Podle Rosse Brawna se však nejedalo o její chybu, ale nedorozumění dvou maršálů, kvůli kterému dostala nesprávnou instrukci.

Sportovní šéf Formule 1 Ross Brawn se omluvil Winnie Harlow, na kterou se snesla vlna kritiky za špatně odmávaný cíl Velké ceny Kanady. Modelka byla VIP hostem během posledního závodu a dostalo se jí možnosti ukončit závod tradičním máváním šachovnicovou vlajkou. Učinila tak ale o kolo dříve, než měla.

Brawn využil svého pozávodního vyjádření, aby se modelce omluvil za ponížení, které po závodě musela snášet zejména prostřednictvím sociálních sítí. Chyba totiž podle něj nebyla na její straně, jednalo se o nedorozumění mezi dvěma maršály, kvůli kterému pak Harlow dostala nesprávný pokyn.

„Supermodelka Winnie Harlow byla nevinnou obětí na konci závodu,“ prohlásil Brawn. „Byla požádána, aby odmávala závod šachovnicovou vlajkou, bylo jí tak ale řečeno v momentě, kdy bylo odjeto pouze 69 ze 70 kol.

Bylo smutné sledovat, jak je tvrdě kritizována, když, jak vysvětlil ředitel závodů Charlie Whiting, bylo příčinou nedorozumění dvou maršálů. Winnie pouze poslechla příkaz, který dostala a já se jí chci omluvit za reakci, které se jí dostalo a poděkovat za podporování Formule 1.“

13. června 2018

Brawn zdůraznil, že přítomnost VIP celebrit je velmi důležitá, neboť může Formuli 1 pomoci přilákat nové diváky. Stejně tak je podle něj zásadní, aby si sport chránil svoji historii, například během kanadského víkendu Jacques Villeneuve absolvoval demonstrační jízdu za volantem Ferrari 312 T3 svého otce Gillese při příležitosti 40. výročí jeho vítězství na místní trati.

K incidentu s předčasně odmávaným závodem Brawn dodal: „Něco podobného se stalo v Číně v roce 2014, v tom případě to ale nebyla celebrita, kdo mával vlajkou. Jak se říká, chybovat je lidské a my všichni, jezdci, manažeři, inženýři, mechanici, novináři a fanoušci, chybujeme. Důležité je poučit se z chyb a pokusit se zabránit jejich opakování v budoucnu.“

Sdílejte na:
Zavřít