Räikkönen podal na policii oznámení kvůli obvinění z osahávání

Räikkönen podal na policii oznámení kvůli obvinění z osahávání

Finský závodník je v Kanadě obviněn z osahávání ženy, ke kterému mělo dojít okolo velké ceny Formule 1 v roce 2016. Dotyčná žena po Räikkönenovi údajně požaduje nemalé peníze. Räikkönen se rozhodl v Kanadě podat na policii oznámení, neboť celou situaci popírá a označuje ji za vydírání.

Kimi Räikkönen podal u kanadské policie oznámení kvůli vydírání. Jistá žena po něm totiž požaduje finanční vyrovnání, neboť ji podle jejích slov v baru v Montréalu spolu se svým kamarádem sexuálně obtěžoval.

Žena v roce 2016 na internetu sdělila, že došlo k incidentu s nejmenovaným pilotem F1 a jeho kamarádem, když pracovala v městském baru v době po Velké ceně Kanady. Opilý závodník jí tehdy podle jejích slov sahal na ňadro, zatímco jeho kamarád jí rukou přejížděl po spodním prádle.

V letošním roce žena uvedla, že daného závodníka chránila již příliš dlouho a přejde nyní k činům. Zástupce Räikkönenova právního týmu přitom v Montréalu sdělil, že je žena informovala o svých obviněních. Minulý týden, konkrétně 23. května, pak obdrželi dopis, ve kterém žena hrozila zvěřejněním informací o incidentu, pokud jí nebude vyplacena jistá, podle britského Autosportu vysoká finanční částka.

Räikkönen však podle svého zástupce obvinění zcela odmítá, přičemž jedinou možností, jak „ochránit jezdcovu reputaci“, bylo podle zástupce podání oznámení kvůli vydírání. Tak se stalo v pondělí.

Případ se s největší pravděpodobností potáhne dlouhé měsíce, zejména dojde-li i na soudní spor. Zmíněná žena však prý už vypovídala na policii, které sdělila svoji verzi incidentu.

June 1, 2018

Sdílejte na:
Zavřít