Horner opěvuje Ricciardův výkon v Monaku

Horner opěvuje Ricciardův výkon v Monaku

Šéf Red Bullu specifikoval, jaké problémy Ricciarda dnes postihli a co všechno musel zvládnout.

Christian Horner po závodě nešetřil chválou na adresu Daniela Ricciarda. Australan dokázal dovézt k vítězství vůz, se kterým by to mnozí zřejmě vzdali.

Porucha MGU-K neznamenala jen ztrátu velké časti výkonu, znamenala také obrovské zvýšení teploty bŕzd. Energie je totiž rekuperovaná z přebytečné energie bŕzd a když nastane taková situace, brzdy nemají přebytečnou energii kam odvádět a přehřívají se.

“Ztratil kolem 25% výkonu motoru,” řekl Horner pro Sky Sports. “Potom, proto, jakým způsobem tyto motory fungují, výrazně stpupla i teplota jeho zadních bŕzd. Před několika lety jsme viděli to samé v Montrealu u Lewise Hamiltona a Nica Rosberga.”

“Musí chladit brzdy, musí chladit auto, musí se odpíchnout, aby to mohl dělar. Má za sebou Sebastiana Vettela, který mu dýchá na záda. Nemůže dělat chyby, nemůže zablokovat kola.“

“Všechno to zvládá, všechny ty změny a všechno, co má zvládat. Totálně to všem natřel. Dnes byl nejklidnějším chlapem tam venku.”

Jezdec se musí nejvíc spoléhat jen na výkon z motoru, to může ovlivnit spotřebu benzínu. Ricciardo musel používat jen šest převodových stupňů. To bylo maximum, na které jeho vůz měl.

“Bylo to neuvěřitelné,” dodává Horner. “Nechystal se tento závod a tento víkend vzdát. Byl nejrychlejší celý víkend. MGU-K jsme ztratili v 17., 18 .kole, to je ztráta 2,5 sekundy na kolo.”

“Potom se teplota vašich brzd vymkne kontrole, spotřeba paliva a teplota pneumatik jdou také nahoru. On to jednoduše zvládl jako kdyby se jel projet v neděli odpoledne.“

May 27, 2018

„Řekli mi, že budeme muset odstoupit po do jednoho nebo dvou kol a ja jim na to říkám, podívejte se, jsme ve vedení Velké ceny Monaka, pokračujeme.”

“Práce s autem bez tlačítka na volantu, řízení, šetření paliva, šetření brzd, šetření pneumatik, otázky, jako jsou na tom Maxovy pneumatiky a všechno ostatní. Tento víkend odjel neuvěřitelný závod.“

 

Sdílejte na:
Zavřít