Mercedes bude častěji používat „party“ mód

Mercedes bude častěji používat „party“ mód

Čtyřnásobný mistr světa Lewis Hamilton dominoval v třetí části kvalifikace na GP Austrálie, kde druhý Kimi Räikkönen ztratil sedm desetin sekundy. Následně Brit pojmenoval nejvýkonnější motorový mód Mercedesu jako „party“ mód.

Po závodě v Austrálii zastavil Mercedes časté využívání tohoto módu a Ferrari vyhrálo následné tři kvalifikace.  Stříbrné šípy možná přistoupí na agresivní strategii ohledně nasazení pohonných jednotek v průběhu sezóny.

Podle Motorsport Italy v důsledku nadcházejících závodů ve Španělsku a v Monaku se německý tým rozhodl, že povolí svým jezdcům častější využívání nejvýkonnějšího motorového módu v kvalifikacích.

Nevýhodou častějšího využívání „party“ módu je, že pohonná jednotka nemusí vydržet plánovaných sedm závodních víkendů. Toto může indikovat, že se Stříbrné šípy rozhodly následovat strategii Red Bullu, který už dříve prohlásil, že nasadí i čtvrtou pohonnou jednotku a dopředu počítá s následnou penalizací.  Red Bull a jakýkoliv další tým, který přistoupí na strategii čtyř motorů na sezónu, nebude muset tolik šetřit své pohonné jednotky a můžou získat výhodu. V letošní sezóně bude opět hrát klíčovou roli spolehlivost pohonných jednotek.

Sdílejte na:
Zavřít