Robert Kubica nastoupí v Barceloně do pátečního tréninku

Robert Kubica nastoupí v Barceloně do pátečního tréninku

Robert Kubica měl letos původně nastoupit do několika pátečních tréninků, ale z důvodu problematiky nového monopostu bylo rozhodnuto, že se v pátek nesveze, aby mohli Sergey Sirotkin s Lancem Strollem poskytovat pravidelný feedback. Williams zdá se změnil názor a během prvního tréninku tak za volantem uvidíme Roberta Kubicu.

Robert Kubica letos poprvé vyjede s vozem během závodního víkendu, když během pátečního prvního tréninku usedne místo Sergeye Sirotkina do vozu Williams FW41. Tým chce od Poláka zhodnotit vylepšení vozu.

Stejně jako většina týmů přiveze Williams do Barcelony vylepšený vůz s mnoha vylepšeními. Tým z Grove očekává zlepšení, ale netuší, jak velké.

Do GP Ázerbájdžánu se britský tým velice trápil, když po úvodních třech závodech zůstali na chvostu bodovacího žebříčku bez jediného bodu. Tento fakt ovšem během závodu v Baku změnil Lance Stroll, který svým pěkným 8. místem navázal na úspěchy získané na této městské trati, když v loňském roce pro tým vybojoval jediné pódiové umístění.

„Říká se, že auto, které je rychlé v Barceloně, je obecně velice rychlé na většině zbývajících okruhů sezóny,“ říká technický ředitel Williamsu Paddy Lowe.

„Tradičně se jedná o závodní víkend, kde vidíte spousty technických vylepšení na většině vozech ve startovním poli. Je to také zapříčiněno tím, že se po čtyřech závodech, kdy se většina strojů a dílů přepravovala letecky, vracíme zpět k tradiční kamionové přepravě.“

„Přivážíme do Barcelony mnoho technických úprav, ale řekl bych, že na tom budeme v porovnání s ostatními týmy podobně.“

Nasazení Roberta Kubicy do vozu FW41 přinese Williamsu mnoho dobrého. Tým tak získá vedle Sirotkina a Strolla třetí názor na chování vozu, z čehož má Lowe radost. Lowe také prozradil, že letos Williams plánuje nasadit Kubicu ve třech pátečních trénincích.

„Bude to velice nabitý páteční program. Robert Kubica vystřídá v prvním tréninku Sergeye Sirotkina, jehož vůz letos převezme ještě ve dvou dalších pátečních trénincích.“

Po závodním víkendu čeká v Barceloně týmy první dvoudenní sezónní testování. I během těchto testovacích dní bude jezdit Robert Kubica, který se bude střídat s britským závodníkem Oliverem Rowlandem.

„Připravili jsme si pro dvoudenní sezónní testy nabitý program, který by nám mohl pomoci ve vývoji našeho letošního vozu,“ zakončil Paddy Lowe.

Sdílejte na:
Zavřít