Alain Prost uznal, že se mýlil

Alain Prost uznal, že se mýlil

Čtyřnásobný mistr světa Alain Prost si byl jist, že Ferrari bude v letošní sezóně až za Mercedesem a Red Bullem. První závody sezóny naznačily docela jiné pořadí. Italský tým se vzpínajícím koněm ve znaku má možná nejrychlejší vůz ve startovním roli. Proč se Alain Prost zmýlil? Odpověď zní Kimi Räikkönen.

V rozhovoru pro FormulaPassion Alain Prost uznal, že jeho predikce pro letošní sezónu byly chybné. Výrazné zlepšení Ferrari je podle bývalého soupeře Ayrtonna Senny zásluhou finského pilota Kimiho Räikkönena a výkonnější pohonné jednotky.

Myslím si, že Kimi je klíčovým faktorem ve výkonnosti Ferrari, protože je v dobré kondici a tlačí Sebastiana Vettela na okraj jeho dovedností. To znamená, že oba jezdci jezdí lépe. Kromě toho zapracovali na pohonné jednotce a teď sklízejí ovoce. Minulou sezónu muselo mít Ferrari dobré šasi,“ řekl Alain Prost.

Poradce Renaultu zároveň poopravil své predikce z minulého roku.
„Tehdy jsem se spletl. Řekl jsem, že Ferrari zareaguje pozdě na vývoj ostatních týmů. Vypadalo to tak, že Mercedes a Red Bull udělali velké pokroky ve vývoji auta během zimní přestávky, ale to se ukázalo jako nesmysl,“ dodal Alain Prost.

Sdílejte na:
Zavřít