Maldonado reaguje na přirovnání k Verstappenovi

Maldonado reaguje na přirovnání k Verstappenovi

Nizozemský pilot ve službách Red Bullu Max Verstappen je některými fanoušky přirovnáván k Pastoru Maldonadovi z důvodu množství havárií, do kterých byl zapleten. Na sociálních sítích je někdy Max Verstappen přezdíván „Maxdonado“.

Bývalý pilot Formule 1 Pastor Maldonado uvedl, že všechna tato přirovnání jsou směšná. Venezuelský pilot závodil ve Formuli 1 od sezóny 2011 a jeho jediným úspěchem bylo vítězství v GP Španělska v roce 2012. Pro fanoušky se stal známý spíše kvůli svým haváriím. Naposledy jsme ho mohli vidět v královně motorsportu v roce 2015, kdy jezdil pro stáj Lotus.

V rozhovoru pro La Derniere Heure Pastor Maldonado řekl: „Max je fantastický jezdec. Ale stále je velmi mladý, takže je normální, že dělá takové množství chyb. Musí získat více zkušeností, ale přirovnání ke mně jsou nevhodná.“  

Pastor Maldonado zároveň uvedl, že jeho šance na návrat do Formule 1 je velmi malá.
„Nikdy jsem neměl finanční podporu a nemám ji ani v tuto chvíli. Situace v mé zemi je složitá, ale vzhledem ke klimatu se to může jenom zlepšit“ dodal venezuelský pilot. 

Pastora Maldonada můžeme znovu vidět závodit od tohoto roku ve vytrvalostních závodech FIA WEC, kde jezdí s LMP 2 vozem pro tým DragonSpeed.

Sdílejte na:
Zavřít