Vettel přiznal, že výkonnostní rozdíl mezi ním a Räikkönenem je minimální

Vettel přiznal, že výkonnostní rozdíl mezi ním a Räikkönenem je minimální

Němec se rozpovídal o poměru sil mezi ním a Räikkönenem nejen v letošní sezoně, ale i v průběhu těch předchozích. Výsledky prý vše trochu zkreslují.

Sebastian Vettel hájí barvy Ferrari od roku 2015 a do dnešního dne dosáhl s italským týmem na 10 vítězství v závodech. Kimi Räikkönen závodí za Ferrari už podruhé ve své kariéře a jeho druhá štace trvá dokonce o rok déle než Vettelova. Bohužel se mu zatím v jejím průběhu nepodařilo vyhrát ani jeden závod a podobných statistických rozdílů je více.

Statistiky jsou velmi nemilosrdné a všechny od roku 2015 do roku 2018 (období, kdy spolu Vettel a Räikkönen závodí pro Ferrari) mluví velmi jednoznačně pro německého čtyřnásobného mistra světa.

V počtu pódiových umístění Vettel poráží Räikkönena v poměru 35:17, u pole position to je 8:1. Počet kol ve vedení závodu má na svém kontě Němec desetinásobně vyšší oproti Icemanovi a celkový počet získaných mistrovských bodů je v případě Vettela téměř o 300 bodů vyšší než u týmového kolegy. Z pohledu statistiky by se dalo říct, že Vettel Räikkönena doslova zadupává do země, jenže Němec se pro Autosport rozpovídal o tom, že rozdíl mezi ním a Finem vůbec není tak dramatický, jak ukazují statistické údaje.

„Myslím, že jedna věc je dívat se pokaždé na výsledek a druhá, když se na to podíváte poněkud hlouběji.  Letos je to neuvěřitelně těsné. Abych byl upřímný, tak většinu pátků si myslím, že má Kimi navrch,“ komentoval Vettel aktuální situaci.

„Já mám občas problémy porozumět autu, získat cit pro auto a myslím si, že on mu rozumí a zná jeho sílu. Je neuvěřitelně talentovaný a schopný řídit i přes problémy,“ dodal Němec.

„Pokud se podíváte na předešlé roky, tak ten obraz je trochu zkreslený. Nebylo to tak jednoznačné,“ řekl Vettel.

Räikkönen na slova týmového kolegy zareagoval poměrně chladně a upozornil, že v konečném součtu jde vždy jen o výsledky.

„Záleží na konečném výsledku a to ostatní se opravdu nepočítá. Lidé, se kterými pracuji, vědí, co se děje a co ne. Nezajímá mě, zda si lidé myslí, že jsem pomalý. Vím, co děláme,“ řekl Fin.

Sdílejte na:
Zavřít