Massa o Williamsu: Doplácejí na to, že staví peníze na první místo

Massa o Williamsu: Doplácejí na to, že staví peníze na první místo

Brazilec byl do loňského roku závodním jezdcem týmu. Nyní je však podle svých slov rád, že odešel. Williams zatím dokonává svůj výkonnostní propad, už jako jediný tým dosud nebodoval a okupuje tak chvost výsledkové listiny.

Felipe Massa se nechal slyšet, že Williams, pro který do loňské sezóny ve formuli 1 závodil, nyní doplácí na své rozhodnutí postavit v různých oblastech na první místo peníze. Nepřímo tak naráží na nezkušenou dvojici jezdců v osobách Lance Strolla a Sergeje Sirotkina, kteří svá angažmá podkládají tučnými sponzorskými příspěvky.

V rozhovoru pro britský Autosport Massa řekl: „Je pravda, že tým se trápil kvůli finanční situaci a já si myslím, že pro rok 2018 učinil některá rozhodnutí, kterými peníze postavil na první místo. To ale nestačí na to, abyste byli v šampionátu konkurenceschopní.

Vše, co mohu říci, je to, že já jsem odešel s hlavou vzhůru. Se všemi v Grove mám dobré vztahy a doufám, že co nejdříve pro tým přijde jen to nejlepší. Mohu ale zároveň dodat, že jsem rád, že jsem se loni rozhodl.“

Na dotaz, zda byl vzhledem k současnému trápení Williamsu jeho odchoz z F1 správně načasovaný, Massa odpověděl: „Ano. Zvolil jsem správný čas a teď si užívám života. Doufám, že se Williams dostane zpátky nahoru.“

15. dubna 2018

Massa dále prozradil, že ho překvapila současná dobrá forma Ferrari a jeho úspěchy v úvodu nové sezóny. Očekával totiž, že Mercedes bude znovu dominovat.

„Abych pravdu řekl, nečekal jsem to,“ přiznal Brazilec. „Předpokládal jsem, že Mercedes bude daleko před Ferrari a myslím, že i Red Bull by s nimi mohl bojovat. To, co jsme viděli v úvodních závodech, bylo skvělé pro sport, protože nevyhrává jen jeden tým.

Jsem rád, že Ferrari začalo dobře. V posledních dvou letech v týmu v Maranellu proběhla spousta změn a mnozí se domnívali, že se posouvají směrem dozadu. Oni ale ukázali, že mají velkou skupinu lidí, kteří vědí, jak fungovat dobře. To mi dělá radost, protože jsem byl vždycky fanouškem Ferrari.“

Sdílejte na:
Zavřít