Mercedes nečekal, že bude v kvalifikaci Ferrari tak silné

Mercedes nečekal, že bude v kvalifikaci Ferrari tak silné

Tým Ferrari zvládl kvalifikaci na VC Číny letos bravurně a oba jeho vozy se v neděli postaví do první řady na startovním roštu.

Dnešní kvalifikace na VC Číny měla být podle předpokladů z tréninků bitvou zejména mezi jezdci Mercedesu a Ferrari. Sobotní odpoledne však nakonec přineslo poměrně jasný výsledek, kdy italský tým deklasoval konkurenci půlsekundovým rozdílem. Takovou převahu Ferrari nečekal ani nejbližší soupeř Mercedes.

DOPORUČUJEME: VC Číny: Obě Ferrari opět v první řadě

„Nečekali jsme, že bude Ferrari tak silné. Byli rychlí celý den,“ komentoval šéf Mercedesu Wolff.

„Je to těžké, chyběla nám přilnavost. Pneumatiky mohou přestat správně fungovat, někdy jsou příliš horké nebo naopak studené. Jsou to dva extrémy jako v Bahrajnu a myslím, že to byl problém s pneumatikami. Čekáme zítra teplejší počasí, takže doufám, že jsme udělali vše správně z pohledu nastavení a že budeme v závodě rychlejší než Ferrari,“ dodal Wolff.

Valtteri Bottas měl podle svých slov v plánu dnes bojovat o pole position, jenže soupeři v rudých kombinézách mu tu možnost nedali a vybojoval tak jen 3. místo na startu.

„Jsme tím náskokem Ferrari trochu zaskočení. Mysleli jsme, že budeme bojovat o pole position, ale vůbec to dnes nebylo v našich silách. Nemohl jsem jet jinak a získat tak moc. Co se pneumatik týče, možná o něco málo, ale ne půl sekundy. Mají silné auto, což jde vidět v dlouhých zatáčkách, kde nám ujížděli a je tam rozdíl i na rovinkách, takže máme před sebou kus práce,“ okomentoval svou výchozí pozici pro závod finský jezdec.

Lewis Hamilton své poslední kvalifikační kolo dnes vzdal, protože nebylo dostatečně rychlé a v neděli se postaví na startu závodu hned za svého týmového kolegu na 4. místo.

„Auto bylo ok. Myslím si, že tohle je jeden ze tří okruhů, kde se lehce předjíždí. Ferrari bylo dnes na rovinkách příliš rychlé, takže to bude zajímavé. Zítra ale bude tepleji a bude to výzva, uvidíme, zda s nimi dokážeme držet krok. Nevím, jestli se nám to ale podaří, protože jsme dnes byli o půl sekundy za nimi. V posledním závodě jsme byli rychlejší, ale udrželi nás za sebou a zítra pravděpodobně udělají to samé,“ zhodnotil své šance pro závod Hamilton.

Sdílejte na:
Zavřít