Ericsson poprvé od roku 2015 na bodech

Ericsson poprvé od roku 2015 na bodech

Švéd včera dojel Sauberu pro první letošní body.

Jedním z příjemných překvapení včerejšího závodu byl Marcus Ericsson. Pilot stáje Alfa Romeo Sauber totiž vsadil na strategii jedné zastávky v boxech, která jej ze 17. startovní pozice vynesla až na 9. místo v cíli. Švéd tak získal první letošní dva body nejen pro sebe, ale také pro švýcarský tým, který se umístil na bodech poprvé od loňské červnové Velké ceny Ázerbajdžánu, kde tehdejší pilot stáje Pascal Wehrlein dokončil závod na desáté příčce.

Ještě déle než Sauber ovšem čekal na bodový zisk samotný Marcus Ericsson. Poslední bodové umístění švédského pilota, který vstoupil do královny motorsportu v roce 2014 se stájí Caterham, se totiž datuje až k září roku 2015, kdy dojel do cíle Velké ceny Itálie v Monze na deváté pozici. Od té doby jsme Ericssona na bodech neviděli a jak sezonu 2016, tak loňský ročník zakončil Švéd s nulou na kontě a vždy byl poražen svými týmovými kolegy, kterými byli v roce 2016 Felipe Nasr(2 body) a v loňském roce již zmíněný Pascal Wehrlein(5 bodů). Letošní sezona se ovšem u Sauberu vyvíjí lépe zatím pro Ericssona. Jeho týmový kolega, kterým je nováček Charles Leclerc, si totiž na konto dosud žádné body nepřipsal. Monačan dojel po 13. místě v Melbourne do cíle Velké ceny Bahrajnu na 12. příčce.

„Je to úžasný pocit dojet na bodech, zvláště na začátku sezony. Je to start nové kapitoly s Alfou Romeo. Byl to výsledek skvělého týmového úsilí. Jsem opravdu šťastný a těším se na pokračování této pozitivní cesty,“ řekl po úspěšném závodě Ericsson.

Sdílejte na:
Zavřít