Mercedes v Bahrajnu zatím neumí zacházet se superměkkou směsí pneumatik

Mercedes v Bahrajnu zatím neumí zacházet se superměkkou směsí pneumatik

Tým Mercedes v Bahrajnu zatím ztrácí především v časech na jedno kolo.

Oba piloti Mercedesu v Bahrajnu během pátečních tréninků nedokázali najít recept na superměkké pneumatiky a jejich cíl pro sobotní poslední trénink je právě pochopení této směsi. V opačném případě by se díky tomuto problému mohl Mercedes sám vyřadit z boje o pole position v sobotní kvalifikaci a tým by potom musel hledat alternativní strategii i pro samotný nedělní závod.

V obou pátečních trénincích byl tím lepším z dvojich Mercedesu Valtteri Bottas, který obsadil nejprve druhé místo za Ricciardem a následně třetí místo za dvojicí Ferrari ve složení Räikkönen – Vettel. Své páteční výkony ovšem hodnotí jako povzbudivé.

„Tento víkend je složitý, ale trať se neustále každým kolem zlepšuje,“ uvedl Bottas.

„Na superměkké směsi jsme zajížděli zhruba stejné časy jako na měkké a bude obzvláště důležité v sobotu zvládnout práci se superměkkou směsí pneumatik,“ upozornil Valtteri Bottas.

Lewis Hamilton dokázal v pátek dopoledne zajet pátý a odpoledne čtvrtý nejrychlejší čas a zatím zůstává trochu za očekáváním, i když celou situaci sám bagatelizoval. Přesto už má i tak pro nedělní závod menší komplikaci v podobě penalizace pěti míst na startovním roštu kvůli výměně převodovky.

DOPORUČUJEME: Hamilton dostane penalizaci, mění převodovku

„Byl to normální pátek, splnili jsme celý náš program. Vypadá to, že rozestupy mezi týmy jsou velmi malé. Máme před sebou dost práce, abychom se dostali před ostatní týmy,“ zhodnotil Hamilton.

Sdílejte na:
Zavřít