Haas promíchá mechaniky, aby zabránil opakování blamáže z Melbourne

Haas promíchá mechaniky, aby zabránil opakování blamáže z Melbourne

Americký tým v Albert Parku zahodil šanci na svůj vůbec nejlepší výsledek, když byli oba jezdci vypuštěni na trať po zastávce v boxech s nedotaženým kolem. Pro GP Bahrajnu tak udělal změny, aby se takovým chybám pokusil předejít.

Haas se rozhodl promíchat složení svého týmu mechaniků obstarávajícího zastávky v boxech. Oba piloti, Kevin Magnussen a Romain Grosjean, byli v rozmezí několika málo kol Velké ceny Austrálie nuceni odstoupit, neboť jedno z jejich kol zůstalo nedotažené. Šéf týmu Günther Steiner připsal blamáž nedostatečnému tréninku v přípravných částech víkendu.

Pro Velkou cenu Bahrajnu tým přichystal některé změny: „Prohodili jsme několik pozic (mechaniků), hlavním důvodem není to, že udělali tu chybu, ale abychom jim navrátili jistotu. Když budete dělat neustále to samé a kluci nebudou sebejistí, pak riskujete, že tu chybu uděláte znovu, takže jsme pozice promíchali,“ vysvětluje Steiner.

„Dáte k sobě různé lidi a dáte jim jiné úkoly, protože stejně potřebujete spoustu lidí, a to jsme udělali pro tenhle závod a děláme to už od včerejších nácviků.“

Haas nejen, že přesunul mechaniky, kteří v Melbourne dotahovali kola, na jiné pozice, přidal zároveň dalšího člověka, který slouží jako pojistka světelného systému pro případ, že by během zastávky v boxech nastal problém.

„Přidali jsme dalšího člověka, abychom, když systém auto nezachytí, byli schopni ho zastavit, zatlačit zpátky a napravit to,“ pokračuje.

Steiner dodává, že Haas se vrátí k rozsahu nácviků, který podstupoval v loňském roce, tým totiž vyhodnotil, že příprava v Austrálii nebyla dostatečná.

„Dáváme do toho, kolik jen jde, tak dlouho, jak uvidíme, že budou kluci zvládat. Jakmile se unaví, už se nic nenaučí, jenom je vyšťavíte. Je na manažerovi týmu, aby rozhodl, kdy ten bod nastal. Budeme to ale dělat zase tak, jak jsme to dělali loni, čemuž tak nebylo v Austrálii.“

Sdílejte na:
Zavřít