Kubica nechce Williams kritizovat, v Melbourne však dobrý výsledek nečekal

Kubica nechce Williams kritizovat, v Melbourne však dobrý výsledek nečekal

Od Williamsu se neočekával v Mebourne žádný převratný výsledek. V kokpitu sedí dva piloti, kteří nemají ve Formuli 1 prakticky žádné zkušenosti, a co se vozu týká, tak bylo jasné, že dostat se s ním mezi TOP10 bude spíše nemožné. Rezervního pilota Robeta Kubicu slabý výsledek jeho zaměstnavatele nepřekvapil.

Stáj z Grove si úvodní závod sezony za rámeček rozhodně nedá. Zatímco se Lance Stoll  dostal do druhé části kvalifikace s odřenýma ušima, jeho týmový kolega Sergey Sirotkin zajel až osmnáctý nejrychlejší čas, porazil pouze piloty Sauberu.

Pro ruského nováčka závod skončil víceméně dříve, než vůbec pořádně začal. Ovšem důvod odstoupení byl neobvyklý a on jej nijak ovlivnit nemohl. Nejednalo se totiž ani o technickou závadu, jezdeckou chybu ani kolizi s jiným závodníkem, ale zastavil jej plastový obal od sendviče, který se zasekl v brzdové hřídeli.

Druhý Williams devatenáctiletého Kanaďana projel cílem na čtrnáctém místě, tedy jako předposlední, neboť závod nedokončilo hned pět jezdců – Kevin Magnussen, Romain Grosjean, Marcus Ericsson, Sergey Sirotkin a Pierre Gasly.

„Opravdu by nebylo správné, pokud bych se k tomu vyjádřil, protože to není můj úkol,“ reagoval Polák na výzvu Eleven Sports, aby zhodnotil výkon Williamsu na Albert Parku. „Ale myslím si, že Lance odvedl poměrně dobrou práci. Nebylo to snadné, protože ztratil spoustu přípravného času pro kvalifikaci. A když máte málo zkušeností, je příprava velmi důležitá. Proto měl před sebou Sirotkin tuto velkou výzvu, se kterou se musel poprat.“  

Ztráta Williamsu na nejlepší desítku v kvalifikaci rodáka z Krakova vůbec nepřekvapila: „Už po testech v Barceloně jsem říkal, že ztráta na čelo nesmí činit více jak dvě vteřiny, aby se dostali do druhé části kvalifikace. Sergejovi Sirotkinovi nakonec chyběly více jak dvě sekundy. Ale když se na tu situaci podíváme podrobněji, pak bylo těžké očekávat něco jiného. Ale nikdo nemůže říct, co bude možné v budoucnosti.“

Sdílejte na:
Zavřít