Ricciardo domácí fanoušky nepotěšil, ignoroval červené vlajky a na startovním roštu klesne

Ricciardo domácí fanoušky nepotěšil, ignoroval červené vlajky a na startovním roštu klesne

Pro závodníka Daniela Ricciarda nezačíná nová sezona zrovna ideálně. Na startovním roštu domácího závodu totiž klesne o tři pozice kvůli ignorování červených vlajek.

Jak jsme vás informovali v sumáři druhého pátečního tréninku, v průběhu jízd byla na čtyři minuty vyvěšena červená vlajka. Australský závodník Daniel Ricciardo tomu však nevěnoval dostatečnou pozornost a nezpomalil na minimální časy. Za tuto vcelku drobnou banalitu si vykoledoval pokles o tři příčky na startovním roštu.

Červené vlajky mohou znamenat velké nebezpečí na trati, tudíž stewardi takový prohřešek trestají nekompromisně. I když se to nezdá, pilot stáje Red Bull má štěstí. Vedení závodu totiž uznalo, že při vyvěšení vlajek zpomalil, jinak by mohl být trest podstatně vyšší. Vzhledem k jeho posunu se tak dost možná v sobotní kvalifikaci dočkáme ve třetí řadě závodníka ze středu startovního pole.

Ještě připomeňme, že závodní víkend v melbournském Albert Parku pokračuje zítra třetím volným tréninkem (od 4:00 našeho času) a posléze kvalifikací od sedmé hodiny ráno.

Sdílejte na:
Zavřít