Hartley: Testy předčily očekávání, v Austrálii chceme body

Hartley: Testy předčily očekávání, v Austrálii chceme body

Italský tým odstartoval svou spolupráci s Hondou daleko lépe, než se čekalo, spolehlivost i výkonnost byly na mnohem vyšší úrovni, než se před testy předpokládalo. Brendon Hartley proto říká, že Toro Rosso musí přehodnotit své cíle a rovnou mířit na body.

Toro Rosso může před úvodní velkou cenou letošní sezóny v australském Melbourne směle přehodnotit své cíle, předsezónní testy totiž svým průběhem daleko předčily očekávání týmu. Brendon Hartley tak nyní říká, že italská stáj teď musí jednoznačně mířit na body.

Mnozí očekávali, že přechod k pohonným jednotkám Hondy bude po předchozích tříletých zkušenostech McLarenu a jeho útěku k Renaultu velmi náročný. Realita však v testech vypadala jinak. Tým z Faenzy nezaznamenal žádné zásadní problémy, naopak se v počtu celkově odjetých kol zařadil na třetí místo za Mercedes a Ferrari.

„Zprvu jsme si říkali, že v Melbourne to může být těžké, ale během těchto testů jsme ve skutečnosti předčili svá očekávání a jsme rozhodně ve hře o body,“ řekl optimistický Hartley, který se stejně jako týmový kolega Pierre Gasly těší na svou první kompletní sezónu ve formuli 1.

„Myslíme si, že jsme někde ve hře. Bitva ve středu pole bude rozhodně těžká, ale byl to skutečně pozitivní začátek. Cílem musí být body. Bylo by šílené něco takového před Melbourne neříkat. Haas, Renault, McLaren vypadají také velice silně. Ale my jsme tam někde jako oni.“

„I really believe we can surprise a few people…“

Brendon Hartley confident ahead of Toro Rosso’s first year with Honda. https://t.co/PWzxqjmBSL #F1 pic.twitter.com/OH4ZuJ7y74

— Planet F1 (@Planet_F1) 5. března 2018

Na otázku, zda spolehlivost motorů Honda v předsezónních testech umlčela kritiky japonského dodavatele, Novozélanďan odpověděl: „To bych řekl. Když jsem před měsícem navštívil továrnu, všichni byli skutečně optimističtí a pozitivně naladění, co se týče tohoto nového partnerství s Hondou.

Viděl jsem, jak tvrdě všichni pracují, takže jsem sem jel s vysokým očekáváním a oni ho naplnili. Tohle partnerství zahájilo velmi dobře.“

Sdílejte na:
Zavřít