McLaren a Haas dnes ve Španělsku provětraly nové vozy

McLaren a Haas dnes ve Španělsku provětraly nové vozy

McLaren krátce po oficiálním představení v Navaře využil filmovacího dne, aby poprvé vyzkoušel svůj nový MCL33. Haas svůj VF18 ukázal světu už minulou středu, teprve dnes s ním však v Barceloně poprvé vyjel Romain Grosjean.

McLaren dnes brzy ráno světu ukázal svůj letošní monopost MCL33. Vinou nepozornosti už včera na internet unikl snímek vozu vyváženého z týmového kamionu v momentě, kdy vítr nadzvedl krycí plachtu. Poodhaleno tak bylo oranžové zbarvení. V pátek však tým z Wokingu svůj model ukázal oficiálně. Dlouho přitom neotálel a ve španělské Navaře, kde představení proběhlo, s letošním vozem v rukou dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa vyrazil na trať.

More #MCL33 videos you say? Enjoy. #BeBrave pic.twitter.com/9MR1ITWkOg

— McLaren (@McLarenF1) February 23, 2018

Z Navarry čeká na McLaren přesun přibližně 500 kilometrů do Barcelony, kde už v pondělí startuje první série letošních předsezónních testů. Britský tým vstupuje do letošního ročníku s velkým očekáváním, neboť se po třech letech trápení zbavil pohonných jednotek Honda a přešel k francouzskému Renaultu. Ten sice stále pouze doufá, že výkonnostně dostihne konkurenční Mercedes a Ferrari, přesto však již v nové éře hybridních turbomotorů potenciál ukázal a McLaren věří v návrat na přední příčky.

Právě v Barceloně se dnes po okruhu proháněl další monopost F1. Minulou středu jako první ze všech představený Haas VF18 se totiž dočkal svého filmovacího dne a s Romainem Grosjeanem za volantem najel své první kilometry.

Blasting by on another lap at @Circuitcat_eng. @RGrosjean doing the business in the new #VF18.#FilmingDay #HaasF1 #F1 pic.twitter.com/p6vHRIN40I

— Haas F1 Team (@HaasF1Team) February 23, 2018

Jízdy McLarenu a Haasu znamenají, že již šest z deseti vozů pro rok 2018 absolvovalo svůj debut na závodní dráze. V pondělí se jako první na trati v Silverstone představil Red Bull RB14, ačkoliv premiéra dopadla neslavně, když Daniel Ricciardo vyjel z trati a naboural do zdi.

Ve středu se se svým monopostem v Barceloně poprvé projel Sauber, ve stejný den v Itálii zahájilo letošní sezónu Toro Rosso. To sice oficiální prezentaci svého STR13 plánuje na pondělní ráno před prvním testem, už ve středu ale jezdilo v Misanu. O den později opět na Silverstonu tzv. „shakedown“ absolvoval obhájce titulu Mercedes, když Valtteri Bottas vyrazil na trať s novým W09.

First run in the Alfa Romeo Sauber C37 ✅ (filming day). Great feeling, bring on testing next week! #ME9 #F1 #F12018 @alfa_romeo @SauberF1Team @F1 pic.twitter.com/spdTuy3JPj

— Marcus Ericsson (@Ericsson_Marcus) February 21, 2018

Posledním týmem, jehož vůz zatím zůstává veřejnosti skryt, je tak Force India, která se chystá vyjít s kůží na trh v Barceloně v pondělí ráno. První svezení přímo na trati pak stále ještě čeká na Ferrari, Williams a Renault.

Sdílejte na:
Zavřít