Tým Alfa Romeo Sauber představil monopost pro letošní sezónu

Tým Alfa Romeo Sauber představil monopost pro letošní sezónu

Dalším týmem, který představil svůj vůz pro sezónu 2018, je Sauber, který nově od letošní sezóny spolupracuje s automobilkou Alfa Romeo. Vůz nese označení C37.

Italská automobilka se od letošní sezóny stane hlavním sponzorem týmu Sauber. Největší designovou změnou na voze je tedy zbarvení. Tým přešel od modrých barev k červenobílým. Bílá znázorňuje barvy Sauberu a červená barvy milánské automobilky.

V porovnání s loňským vozem je vidět výrazná změna v aerodynamice auta. Technický ředitel týmu Joerg Zander věří, že právě díky těmto novinkám se tým posune pořadím výše.

„Letošní vůz je výsledkem práce všech členů týmu, kteří v několika posledních měsících tvrdě pracovali,“ řekl Zander.

„Filosofie C37 je hodně odlišná od loňského modelu. Výrazně jsme pozměnili aerodynamiku auta a připravili jsme několik zajímavých novinek. Věříme, že s novým autem budeme mít spoustu nových příležitostí a věříme, že se budeme během roku zlepšovat a dále vyvíjet náš vůz.“

Oproti loňskému roku bude letošní Sauber pohánět současná specifikace motoru Ferrari. Tým vloni používal rok staré motory, což se ve finále podepsalo na výkonech švýcarského týmu.

Během loňské sezóny také došlo k podepsání smlouvy s Hondou, která měla počínaje letošní sezónou dodávat Sauberu pohonné jednotky. Nakonec k dohodě nedošlo a Sauber na konci loňského roku oznámil spolupráci s Alfou Romeo.

Marcus Ericsson se nechal slyšet, že zejména díky nové aerodynamice vozu C37 a současným pohonným jednotkám je velká pravděpodobnost, že tým bude schopen bojovat ve středu pole.

„Chceme bojovat s Haasem a Toro Rosso,“ řekl švédský závodník. „Myslím si, že letos budou mnohé závody velice nepředvídatelné z hlediska výkonnosti.“

„V některých částech sezóny bychom dokonce mohli bojovat s Renaultem a Force Indií. Ale může také dojít k tomu, že v některých závodech budeme mít potíže a propadneme se pořadím dolů.“

„Cíl je jasný: dostat se do boje s týmy ve středu pole. S jistotou můžu říct, že se bude jednat o otevřenou bitvu v každé Grand Prix sezóny.“

„Chceme být opět spokojení a radovat se z úspěchů, chceme naplnit faktory, které v loňské sezóny chyběly,“ zakončil 27letý Švéd.

Tým si také ve spolupráci s Alfou Romeo připravil velice zajímavé video, ve kterém krátkou návštěvou historie a největších úspěchů Alfy Romeo v počátcích samotné Formule 1 představují novou C37.

Dalším týmem, který by měl představit svůj monopost pro letošní sezónu, by ještě dnes měl být Renault. Zítřek bude ticho před bouří pro všechny fanoušky Stříbrných šípů a také všechny tifosi, jelikož ve čtvrtek dojde k představení nového vozu obhájců konstruktérského titulu a k představení nejnovějšího Ferrari. 

Sdílejte na:
Zavřít