Red Bull RB14 představen! Šokoval novým zbarvením

Red Bull RB14 představen! Šokoval novým zbarvením

Po Haasu a Williamsu představil svůj vůz jako třetí v pořadí Red Bull. Překvapil zejména novým zbarvením, které ovšem použije pouze v předsezónních testech.

RB14 je nástupcem loňské RB13, která v týmu vytvářela smíšené pocity. Kromě 13 odstoupení ze závodů se týmu podařilo získat 13 pódiových umístění a 3 výhry. Letos chce Red Bull společně s Mercedesem a Ferrari bojovat o mistrovský titul.

Kromě povinného systému Halo vůz překvapil zejména svým tmavě modrým zbarvením, které vystřídalo typické matné červeno-tmavě modré zbarvení z předchozích dvou let.

Red Bull ovšem oznámil, že toto speciální zbarvení použije pouze v předsezónních testech a pro závody se vrátí k typickým barvám.

Na novém voze si také můžeme všimnout nápisů Aston Martin. Znak britské automobilky se objevil již na loňském voze, ale pro letošní rok se partnerství rozšířilo a tým mimo jiné zakomponoval Aston Martin také do svého názvu, který nyní zní Aston Martin Red Bull Racing.

„V posledních letech je zvykem odhalovat vozy příliš pozdě,“ oznámil Red Bull. „To umožnilo designovému oddělení zaměřit se na vzhled vozu a připravit pro předsezónní testování toto zbarvení.“

Red Bull bude poháněn nejnovější specifikací turbo-hybridního šestiválce od Renaultu, který i pro letošní rok bude označen jako Tag Heuer.

Je pravděpodobné, že se jedná o poslední vůz Red Bullu poháněný motory Renault. V tuto chvíli záleží na výkonnosti a spolehlivosti motoru Honda v útrobách Toro Rosso, která ovlivní následující rozhodnutí Red Bullu, zda zůstanou s Renaultem i v roce 2019, nebo přejdou k japonskému výrobci.

Další tým, který představí svůj vůz pro sezónu 2018, bude zítra Alfa Romeo Sauber. 

 

Sdílejte na:
Zavřít