Další pilot F1 ve WEC: Kubica otestuje příští týden vůz Manoru

Další pilot F1 ve WEC: Kubica otestuje příští týden vůz Manoru

Polský závodník, jenž usiloval o návrat do královny motorismu, si vyzkouší jízdu ve vozu WEC.

Na téma velkého comebacku Roberta Kubici do Formule 1 se horlivě diskutovalo. Dokonce byl na užším seznamu kandidátů na sedačku u Williamsu. Tu však nakonec získal Sergej Sirotkin, který si o místo řekl nejen svým výkonem v testech, ale také tučným finančním příspěvkem od jeho sponzora, ruské banky SPM.

Avšak šéfka týmu Claire Williamsová rázně odmítá, že by právě tento příspěvek byl hlavním důvodem angažování rodáka z Moskvy. Stáj z Grove ale Poláka zcela nezavrhla, neboť bude jejím rezervním pilotem.

Stejně jako opěvovaný Fernando Alonso, kvůli kterému dokonce došlo k posunu termínu 6ti hodinovky ve Fudži, se také Kubica objeví ve WEC. A to už příští týden. Absolvuje totiž ve španělském Agronu testy s vozem týmu Manor v královské třídě LMP1. Pro britskou stáj, která přišla z kategorie LMP2, to bude tedy taktéž premiéra.

DOPORUČUJEME: V kategorii LMP1 bude v sezóně 2018-19 závodit 10 speciálů

Pokud se bude rodákovi z Krakova dařit, mohli bychom jej vidět i v některém z podniků vytrvalostních závodů. Přidal by se tak k již potvrzeným závodníkům Oliveru Rowlandovi a Charliemu Robertsonovi.

Sdílejte na:
Zavřít