Formule 2 prvně vyjely na trať se svatozáří. Zázrak se nekoná, hezký pohled to není

Formule 2 prvně vyjely na trať se svatozáří. Zázrak se nekoná, hezký pohled to není

Ochranný Halo kokpit se netýká jen monopostů Formule 1, ale i nižších sérií Mezinárodní automobilové federace. Takto s novým prvkem vypadají vozy F2, žádná sláva to není.

Vozy šampionátu Formule 2 dnes prvně vyrazily na závodní dráhu. Auta druhé nejvyšší série Mezinárodní automobilové federace (FIA) hostil zasněžený francouzský okruh Magny-Cours, kde se konala i Velká cena Francie (naposledy v roce 2007).

Prvně jsme tak mohli vidět monoposty F2 v akci i s ochranným Halo kokpitem, úvodními snímky se na svém Twitteru pochlubil George Russell, junior Mercedesu a pilot ART Grand Prix. Zatímco on je se vzhledem auta očividně spokojený, ostatní nadšení nesdílí a dávají mu to tweety jasně najevo.

DOPORUČUJEME: Ošklivý Halo kokpit má prý smysl. Unese i londýnský autobus

Hezčímu designu bohužel nepomohly ani nejrůznější barevné kombinace, ochranná svatozář na formulovém monopostu prostě vypadá jako špatný vtip. Fanouškům Formule 1 je nyní ještě jasnější, že žádný zázrak to nebude ani v jejich milovaném sportu. Ale třeba týmy překvapí. První monopost F1 se nám odhalí již zítra, ukáže jej stáj Williams.

A pokud vás zajímá nižší soutěž, oficiální testy Formule 2 jsou v plánu od 6. do 8. března v Le Castellet a posléze od 21. do 23. března v bahrajnském Sakhiru. Pod největším drobnohledem tuzemských fanoušků bude jistě český tým Charouz Racing.

Here it is, our 2018 baby!! pic.twitter.com/xOzYahwD18

— George Russell (@GeorgeRussell63) 14. února 2018

Snowy  #Halopic.twitter.com/DqWvOY4yoS

— George Russell (@GeorgeRussell63) 14. února 2018

Second to brave the slippery track are @CarlinRacing and @LandoNorris #F2 pic.twitter.com/LaAvqSIO9c

— FIA Formula 2 (@FIA_F2) 14. února 2018

Sdílejte na:
Zavřít