V novém ceníku Skylinku chybí programy Sport1 a Sport2. Co to znamená pro fanoušky F1?

V novém ceníku Skylinku chybí programy Sport1 a Sport2. Co to znamená pro fanoušky F1?

Sledujete-li šampionát F1 na placených kanálech prostřednictvím satelitního operátora Skylink, zbystřete. Hrozí totiž, že o královnu motorismu přijdete.

Mnoho fanoušků muselo před sezonou 2015 zainvestovat, aby o přímé přenosy ze závodních víkendů Formule 1 nepřišli. Soutěž se totiž přestěhovala z televize Nova na placené kanály Sport1 a Sport2, které ji vysílají dodnes a nejinak tomu bude minimálně do roku 2020.

Pokud (stejně jako já) využíváte pro naladění výše zmíněných stanic služby satelitního operátora Skylink, mějte se na pozoru. Portál Parabola.cz informoval, že z nového ceníku společnosti zmizely kanály skupiny AMC Networks, do níž patří i stanice vysílající závody Formule 1. Sport1 a Sport2 se Skylinkem stále naladíte, avšak hrozí, že pouze do konce února.

PSALI JSME: F1 zůstane na placených kanálech minimálně do roku 2020

Pro fanoušky to však nutně nemusí znamenat shánění nového provozovatele satelitních programů. „Smlouva s AMC nám končí závěrem února. Jednáme o prodloužení. Nemohli jsme proto programy skupiny do nabídky platné od 1. března 2018 zahrnout,“ vysvětlil absenci stanic v nabídce Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, pod jejíž křídla Skylink patří.

Serveru Parabola.cz dále sdělil, že zůstává optimistou a věří, že některé kanály skupiny v nabídce zůstanou. Pro fandy F1 platící Skylink to není příliš skvělá zpráva. I když k dohodě dojde, nutně to neznamená, že o milovaný sport v TV nepřijdou. V takovém případě mají dvě možnosti: buď investovat další prostředky a změnit operátora, případně sáhnout po pirátských streamech.

Sdílejte na:
Zavřít