Toyota Racing Series: V prvním závodě ve Feildingu vítězí Verschoor

Toyota Racing Series: V prvním závodě ve Feildingu vítězí Verschoor

Situace v boji o titul se po dnešku zdramatizovala.

Dnes na okruhu Chrise Amona ve Feildingu pokračoval závěrečný podnik letošní sezony. Na programu byla kvalifikace a první závod víkendu.

kvalifikace

V první kvalifikaci kraloval Richard Verschoor, který zajel čas v hodnotě 1:03,109 a pro první závod víkendu si tak vyjel pole position. Spolu s ním odstartuje z první řady francouzský pilot Charles Milesi, kterému se v závěrečném podniku sezony daří velmi dobře. Na Verschoora ztratil Milesi pouhých 52 tisícin sekundy. Třetím nejrychlejším mužem první kvalifikace byl Clement Novalak. Robert Schwartzman skončil čtvrtý, Juan Manuel Correa šestý, vedoucí muž šampionátu Marcus Armstrong sedmý a James Pull obsadil devátou příčku. Pětasedmdesátiletá legenda novozélandského závodění Ken Smith podle očekávání i tentokrát skončil na poslední třinácté pozici. Kompletní výsledky první kvalifikace si můžete prohlédnout zde.

Richard Verschoor nebyl z první pozice sesazen ani ve druhé kvalifikaci, kterou znovu vyhrál a nejlepší výchozí pozici si tak zajistil také pro třetí závod. Druhý čas tentokrát zajel vedoucí muž šampionátu Marcus Armstrong. Rozdíl mezi dvěma nejrychlejšími piloty byl znovu velice těsný. Armstrong na nizozemského pilota ztratil pouhých 82 tisícin sekundy. Na třetím místě skončil Charles Milesi, který tak i nadále pokračoval v dobrých výkonech. Robert Schwartzman zajel čtvrtý, Clement Novalak pátý, Juan Manuel Correa šestý a nejpomalejší z kadidátů na titul byl osmý James Pull. Ken Smith i ve druhé kvalifikaci uzavíral výsledkovou listinu. Celé výsledky druhé kvalifikace najdete zde.

první závod

Sobotní dominance Richarda Verschoora pokračovala také v prvním závodě víkendu. V něm nizozemský junior Red Bullu zvítězil s náskokem necelých čtyř vteřin. Na druhém místě dojel do cíle junior Ferrari Robert Schwartzman a třetí příčku obsadil Clement Novalak. Vedoucí muž šampionátu Marcus Armstrong protnul cílovou pásku na pátém místě a jeho náskok v čele průběžného pořadí po dnešku znovu ztenčil. Další z kandidátů na titul Juan Manuel Correa skončil pouhé čtyři desetiny za Novozélanďanem na šesté příčce. James Pull dokončil závod na osmé pozici. Charlesu Milesimu, který zazářil v obou kvalifikacích, se úvodní závod víkendu příliš nevydařil a do cíle dorazil na dvanáctém místě. Za ním skončil pouze třináctý Ken Smith. Kompletní výsledky prvního závodu najdete tady.

Před posledními dvěma závody je v čele průběžného pořadí stále Marcus Armstrong(810 bodů), nicméně jeho půda pod nohama je stále méně pevná. Jeho kolega z juniorského programu Ferrari, celkově druhý Robert Schwartzman, totiž na Armstronga momentálně ztrácí pouhých 15 bodů. Ve hře o titul je ale také třetí Richard Verschoor(776 bodů), kterému se dnes vedlo velice dobře a jeho ztráta na Armstronga činí 34 bodů. Čtvrtý Juan Manuel Correa(657 bodů), pátý James Pull(620 bodů) a šestý Clement Novalak(599 bodů) po dnešku definitivně pozbyli i matematické naděje na titul. Kompletní průběžné pořadí najdete zde.

Zítra se uskuteční poslední dva závody sezony, které rozluští tajenku o tom, kdo se stane letošním šampionem. Druhý závod startuje již dnes ve 22:58 SEČ a závěrečný třetí závod, který se uskuteční pod hlavičkou Velké ceny Nového Zélandu, odstartuje zítra ve 3:00 SEČ.

Sdílejte na:
Zavřít