Toyota Racing Series: Ve Feildingu byly odjety volné tréninky

Toyota Racing Series: Ve Feildingu byly odjety volné tréninky

Během čtvrtka a pátka jezdci na okruhu Chrise Amona absolvovali pět volných tréninků.

Během tohoto víkendu se na okruhu Chrise Amona ve Feildingu uskuteční závěrečný podnik letošní sezony Toyota Racing Series. V čele šampionátu je před posledním pátým podnikem člen juniorského programu Ferrari Marcus Armstrong(761 bodů). Novozélanďan stále ovšem nemá titul šampiona zajištěny. Kromě něho jsou ve hře také další junior Ferrari Robert Schwartzman, kterému v šampionátu patří se 728 body druhá pozice, dále celkově třetí Richard Verschoor(701 bodů), čtvrtý Juan Manuel Correa(612 bodů), pátý James Pull(581 bodů) a také šestý Clement Novalak(539 bodů), byť v jeho případě je šance na zisk titulu skutečně již jenom matematická.

první volný trénink

V prvním volném tréninku zajel nejrychlejší čas Richard Verschoor. Nizozemcovo nejrychlejší kolo mělo hodnotu 1:04,200. Na druhé pozici skončil vedoucí muž šampionátu Marcus Armstrong a třetí pozici obsadil další novozélandský závodník Brendon Leitch. Robert Schwartzman se umístil na páté příčce, Clement Novalak zajel sedmý čas, Juan Manuel Correa skončil osmý a nejhůře z kandidátů na titul se v prvním volném tréninku dařilo Jamesi Pullovi, který zajel předposlední dvanáctý čas. Ve startovní listině tohoto podniku najdeme také jednu kuriozitu. Tou je pětasedmdesátiletý závodník Ken Smith, který je trojnásobným vítězem Velké ceny Nového Zélandu z let 1976,1990 a 2004(třetí závod tohoto víkendu se uskuteční jakožto letošní ročník novozélandské Velké ceny). V prvním volném tréninku skončil Smith na poslední třinácté pozici. Na předposledního Jamese Pulla ztratil téměř tři vteřiny. Kompletní výsledky prvního volného tréninku si můžete prohlédnout tady.

druhý volný trénink

Richard Verschoor pokračoval ve vítězném tažení také ve druhém volném tréninku, ve kterém opět zvítězil. Druhou pozici obsadil Robert Schwartzman a na třetím místě se umístil Juan Manuel Correa. Lídr šampionátu Marcus Armstrong tentokrát zajel čtvrtý nejrychlejší čas. Zbylí dva kandidáti na titul James Pull a Clement Novalak obsadili šestou, respektive osmou příčku. Ken Smith i ve druhém volném tréninku skončil jednoznačně na posledním místě. Kompletní výsledky druhého volného tréninku najdete zde.

třetí volný trénink

Třetí volný trénink patřil Marcusu Armstrongovi. Druhý čas zajel Clement Novalak a Richard Verschoor po dvou vítězných volných trénincích obsadil v této části třetí pozici. Robert Schwartzman skončil čtvrtý, Juan Manuel Correa pátý a James Pull devátý. Ken Smith znovu zajel nejpomalejší čas. Máte-li zájem přečíst si kompletní výsledky třetího volného tréninku, klikněte sem.

čtvrtý volný trénink

Ve čtvrtém volném tréninku se do čela vrátil Richard Verschoor. Na druhém místě skončil Clement Novalak a na třetím  Ryan Yardley. Marcus Armstrong zajel čtvrtý, James Pull šestý, Juan Manuel Correa sedmý a Robert Schwartzman devátý nejrychlejší čas. Ken Smith se znovu umístil na poslední třinácté příčce, nicméně nyní dokázal svou ztrátu na vítěze stáhnout na jeden a půl sekundy. Celé výsledky čtvrtého volného tréninku najdete zde.

pátý volný trénink

V posledním volném tréninku se nejvíce zadařilo Robertu Schwartzmanovi. Na druhé pozici skončil Charles Milesi, který v pátém volném tréninku příjemně překvapil. Třetí příčku obsadil Richard Verschoor. Clement Novalak skončil šestý, Juan Manuel Correa sedmý, vedoucí muž šampionátu Marcus Armstrong osmý a James Pull desátý. Ken Smith se znovu umístil na posledním třináctém místě.

výsledky pátého volného tréninku
pořadí jezdec čas
1. Robert Schwartzman 1:03,174
2. Charles Milesi 1:03,297
3. Richard Verschoor 1:03,304
4. Brendon Leitch 1:03,309
5. Cameron Das 1:03,380
6. Clement Novalak 1:03,391
7. Juan Manuel Correa 1:03,496
8. Marcus Armstrong 1:03,517
9. Taylor Cockerton 1:03,683
10. James Pull 1:03,705
11. Ryan Yardley 1:03,746
12. Reid Harker 1:03,775
13. Ken Smith 1:04,716
Sdílejte na:
Zavřít