Wehrlein se vrací do DTM

Wehrlein se vrací do DTM

Mercedes nedokázal pro svého juniorského jezdce najít místo ve Formuli 1, Wehrlein se tak vrátí zpět do DTM.

Wehrlein je mistrem DTM z roku 2015. V roce 2016 se přesunul do Formule 1, kde ve stejném roce získal jediný bod týmu Manor. O rok později se přesunul do týmu Sauber, kde získal všechny body týmu. V roce 2017 se s ním sice počítalo ve Force Indii, ale nakonec tam putoval Esteban Ocon a výborně se v týmu adaptoval. V důsledku výhody Marcuse Ericssona, kterou měl ve svých sponzorech, musel místo pro nováčka Charlese Leclerca uvolnit právě Němec.

„Z DTM mám fantastické vzpomínky, nejen na zisk mého titulu, ale i na úžasného týmového ducha a mnoho pěkných vzpomínek s lidmi. Když jsem byl v F1, pozorně jsem DTM sledoval, navštívil jsem některé závody a podpořil tým,“ řekl Wehrlein.

„V DTM se věci velmi změnily od mého posledního závodu, finále sezony na Hockenheimu v roce 2015. Já mám ale rád výzvy a nemůžu se dočkat, až budu zpět na trati poprvé s novým vozem.“

Sezona 2018 bude pro Mercedes poslední v DTM, německý výrobce v roce 2019 DTM vypustí, aby se mohl věnovat Formuli E. Mercedes nezískal od Wehrleinovo odchodu ani jeden mistrovský titul, status nejúspěšnější tovární stáje tak získalo Audi.

Dalšími jezdci Mercedesu budou Paul di Resta, Gary Paffett, Lucas Auer a Edoardo Mortara. Jedno místo je ještě volné a velmi pravděpodobně ho obsadí Dani Juncadella.

„Pascal se v DTM rychle usadil a v roce 2015 se stal nejmladším šampionem v historii série,“ řekl šéf Mercedesu v DTM, Ulrich Fritz. „Nadšení týmu z Pascalova návratu v naší poslední sezoně je obrovské. Když byl Pascal s námi, zrodilo se mnoho přátelství a nepřerušili jsme kontakt, ani když odešel do Formule 1.“

„DTM se mezitím změnilo, máme nová auta, nové pneumatiky a nová pravidla. Jsme ale přesvědčeni, že s jeho zkušenostmi a pracovitosti se adaptuje rychle.“

Wehrleinův návrat znamená, že v sérii bude závodit sedm šampionů, dalšími šesti jsou Rene Rest, Marco Wittmann, Mike Rockenfeller, Bruno Spengler, Paul di Resta a Gary Paffett.

Sdílejte na:
Zavřít