Toto Wolff byl „obtěžován“ vzájemnými střety pilotů Force Indie

Toto Wolff byl „obtěžován“ vzájemnými střety pilotů Force Indie

Šéf týmu Mercedes Toto Wolff uvedl, že byl „obtěžován“ vzájemnými střety Estebana Ocona a jeho týmovým kolegou Sergiem Pérezem v minulé sezóně.

Francouzský pilot Esteban Ocon, který je juniorský pilot Mercedesu, přestoupil k Force Indii minulý rok a se svým týmovým kolegou Sergiem Pérezem vzájemně kolidovali v Ázerbájdžánu, Maďarsku a v Kanadě měli ostřejší souboj. To všechno v jejich první společné sezóně.

Force India se rozhodla pro týmovou režii po další vzájemné kolizi (dokonce dvojnásobné) při GP Belgie.

Esteban Ocon přišel za šéfem Mercedesu pro radu, jak řešit souboje se Sergiem Pérezem. Toto Wolff uvedl pro Motorsport.com, že jako šéf týmu byl iritován jejich vzájemnými srážkami během minulé sezóny.

„Výsledkem vzájemných střetů je to, že nás obtěžuje ta rivalita uvnitř týmu, která končí dvěma poškozenými vozy.“

„To platí nejen pro Estebana (Ocona), ale taky i pro Checa (Péreze). Jako šéf týmu jsem byl naštvaný těmito kolizemi“ vedl Toto Wolff.

Esteban Ocon se umístil na osmém místě v šampionátu jezdců, skončil těsně za svým týmovým kolegou, na kterého ztratil 13 mistrovských bodů.

„Esteban minulý rok předvedl výborné výkony proti silnému týmovému kolegovi.“

„Tento rok musí udělat další krok a vylepšit své výkony. Je neuvěřitelně konzistentní, dělá málo chyb a má skvělou rychlost. Zároveň bude muset rozvíjet svůj vztah s Pérezem a překonat ho“ dodal Toto Wolff.

Sergio Pérez varoval Force Indii před opakováním týmové režie v letošní sezóně z důvodu, že očekává zlepšení týmů McLaren a Renault.

Sdílejte na:
Zavřít